Актуално

Опера Пловдив подготвя много празнични изненади през месец декември

Опера Пловдив зарежда последния месец на годината с допълнително празнично настроение! Като възпитаник на Виена, музикалният директор Диан Чобанов отново пренася коледния дух на музикалната столица в Пловдив с изненади в предновогодишния афиш.

След  успеха на „Прилепът” още една класическа оперета ще има премиера в Пловдив. „ВЕСЕЛАТА ВДОВИЦА” от Лехар забавлява с  колоритните и вечни житейски истории за любов, пари, интриги, лицемерие, приятелство и предателство. Диригентът Лучано Ди Мартино, режисьорът Георги Динев и хореографът Боряна Сечанова внасят  на сцената „парижкия парфюм” – базата, върху която се развива фабулата на това произведение в посолството на измислената държава Понтеведро в Париж. Главната роля се изпълнява от Марияна Арсенова на 10.12, а на втората премиера (28.12) от Марияна Панова.

Втората премиерна дата на балета „ЖИЗЕЛ” с оркестър на живо е на 16 декември с участието Ада Гонзалес (Испания) – солистка на Букурещката опера и балет.

В навечерието на Рождество Христово е традиционният празничен концерт „СВЕТЪТ Е КОЛЕДА” на Опера Пловдив със специалното участие на поп звездата Мария Илиева, сопраното Евгения Ралчева, мецосопраното Петя Петрова, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева”, Хор „Детска китка”, Хор и Оркестър на Държавна опера – Пловдив. Програмата с диригент Константин Добройков на 23.12 включва традиционни коледни мелодии и песни от цял свят и ще бъде повторена със съкращения като матине без участието на Мария Илиева на 24.12.

Традиционният Новогодишен бал в операта на 29 декември отново ще превърне Дом на културата в най-бляскавото музикално място в Пловдив. Първият концерт „ШАМПАНСКО С ВИЕНА ФОЛКСОПЕР” е с участието на Мартина Дорак и Давид Ситка –  солисти на прочутата опера в австрийската столица, както и с тенора Ивайло Михайлов. Гост-диригент е Антон Шабуров от Русия.  Вторият концерт „АКАГА СИМФОНИ” ще събере на една сцена  музикантите от една от най-известните български групи и оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков. Традиционно важи отстъпка от 25 % при закупуване на билети и за двата концерта!

Децата могат да празнуват Коледа с Г-жа Опера и „Лешникотрошачката” на 17 декември, а за по-отрасналите е семейният мюзикъл „Магьосникът от Оз” на 22 декември.
Пълна програма за декември може да намерите в http://www.operaplovdiv.bg
Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в http://eventim.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина