Актуално

Огромен интерес към 8-мия „София филм фест в Пловдив“, започва продажбата на билети

Image title
Два дни остават до началото на 8-мия „София филм фест в Пловдив“. В продължение на две седмици пловдивчани ще могат да се насладят на 32 филма.

С голям интерес публиката очаква да види номинирания за „Оскар“ и „Златен Глобус“ ‘Кон Тики”. Филмът разказва за норвежкия изследовател Тур Хейердал, който прекосява Атлантическия океан с екипаж от петима души върху дървен сал.

Интересно заглавие в програмата е  и номинараният за „Оскар“ и „Златна палма“ „Кралски афери”.

Друг безспорен хит на фестивала е „Любов“, който е удостоен с множество международни награди, сред които „Оскар“, „Златен Глобус“ и „Златна Палма“. Най-добрият европейски филм за 2012-та година ще ви покори с невероятната любов между Жорж и Ан.

Сред филмите, които не бива да пропускате, са „Холи Мотърс“ с Ева Мендес и Кайли Миног, „Царството на пълнолунието“ с Брус Уилис, Едуарт Нортън и Бил Мъри и „Хичкок“ с Антъни Хопкинс и Скарлет Йохансон

В програмата на Феста са включени и 3 български заглавия. Пловдивчани  първи ще могат да гледат „Джулай“ и „Цветът на Хамелеона“. „Джулай“ разказва за приятелките Ана и Джу, които решават да се отправят на лудо пътешествие, за да си припомнят хубавите летни дни и да посрещнат „Джулай морнинг“ на морския бряг. „Цветът на Хамелеона“ е с участието на Руши Виденлиев, Ирена Милянкова, Руси Чанев, Деян Донков и Самуел Финци. „Още една мечта” с Койна Русева,
 Диляна Попова и Деян Донков е третото бг заглавие в афиша.

Интригуващ е и „Космополис“ с Жулиет Бинош. Филмът е кулминация от филмите шедьоври на режисьора Дейвид Кроненбърг, сред които е и „Опасен метод Юнг и Фрокд“.

С голям интерес се очкава и филмът на една от любимките на пловдивската публика – носителката на „Оскар“ Сузане Биър. „Трябва ти единствено любов”  е с участието на Пиърс Броснан и разказва изключително забавната история на Ида и Филип – опасен флиртаджия и женкар.

В рубриката „Рок Филм Фест“ са включени филмът, с който ще бъде открито 8-мото издание на София Филм фест в Пловдив, „Ленард Коен: Bird on a wire“, който ще бъде представен на пловдивската пубика лично от режисьора Тони Палмър, както и култовият „Стената“ на Пинк Флойд.  Няколко месеца преди грандиозното шоу на Роджър Уотърс The Wall в София, ще можете да преживеете емоцията от феномена Пинк Флойд на голям екран.

Продажбата на билети ще започне още днес на касата в кино „Лъки Синема“.

На 9 и 10 март (събота и неделя) касата ще работи от 13 до 18 часа, а по време на Феста от 12.30 до 21.00 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина