Актуално

“Обетът” с Крисчън Бейл и Жан Рено, един непознат “Роден” и историческата драма “Прекратяване на огъня” на Киномания днес

Тази неделя Киномания отново ви очаква с три заглавия. От 16:00 часа можете да гледате “Обетът”, епичната романтична история на арменски студент по медицина, художничка и американски светски журналист, които оформят любовен триъгълник сред хаоса на Първата световна война. Режисьорът Теди Джордж виртуозно балансира интимното с политическото. Никой от главните му герои не е злодей, но те се оказват подложени на изпитания, които ще калят характерите им и ще ги принудят да решат кои от дадените обети могат да спазят.

От 18:30 часа ще можете да се потопите в света на “Роден” – човек от народа, самоук, скулптор-новатор, най-брилянтният от своята епоха. На 42 Роден среща Камий Клодел – млада жена, която отчаяно желае да стане негова асистентка. Той бързо съзира качествата, които я превръщат в най-способната му ученичка. Следва съвместна работа и страстно обвързване, продължило повече от десетилетие. След доста раздели, последвани от събирания, Камий слага окончателен край на връзката им, от който тя така и не се съвзема, а самият Роден е дълбоко наранен. Филмът загатва за някои от аферите на скулптора с асистентки и модели, както и за връзката с дългогодишната му партньорка Роз Бьоре.

В 20:45 часа започва “Прекратяване на огъня”. Тази историческа драма, класическа със своята елегантност, разкрива последствията от войната чрез усилията на френско семейство се върне към нормалния живот след травмите на Първата световна война.  В началото на XX век семейството все още се съвзема от загубата на най-големия брат, изчезнал безследно на бойното поле, и тегобите на най-малкия – Марсел, завърнал се от фронта неспособен да чува и говори. За да избяга от травмите си, Жорж се спасява в Западна Африка, но безцелното му съществуване се променя след появата на Елен – красивата учителка по жестомимика на Марсел.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина