Актуално

ОББ представи изложбата, която разказва история

Обединена българска банка „отвори“ своя трезор с уникална експозиция „Зад вратите на трезора на ОББ“ в Пловдив

Оригиналната изложба „Зад вратите на трезора на ОББ“ е една от най-интересните локации по вълнуващия маршрут на НОЩ/Пловдив 2017. На 13-тото издание на популярния фестивал Обединена българска банка представя уникалната си колекция от ценни антикварни предмети, с която отбелязва своя 25-годишен юбилей.

„Зад вратите на трезора на ОББ“ се реализира и в партньорство с Регионалния исторически музей – Пловдив, в чието ново крило е разположена експозицията. Изложбата е разгърната в три тематични зали – Директорски кабинет, Банков салон и Трезор. Експозицията бе открита официално вчера и може да бъде разгледана безплатно до 14 октомври.

„Изложбата е уникална, защото ще отворим вратите на трезора на Банката за вас – публиката. В музея може да видите събраната история на 25 години ОББ – от акта й за учредяване от БНБ до цигулка Wilhelm Ruprecht от 1850 г., открита наскоро в наш трезор. НОЩТА е един от най-хубавите и разнообразни културни фестивали в България, на който ние не само партнираме, но и вярваме, че допълваме с нашата история, любов към културата и най-вече с отговорност към всички вас да опазваме ценностите, които са ни поверени“, коментира Франк Янсен, член на Кънтри тийма на КВС Груп за България и член на УС на СИБАНК и ОББ, при откриването на експозицията.

„Богатата колекция от антикварни предмети и документи на ОББ, събрани от клоновете на Банката, разказва по увлекателен начин една непозната история – тази на банковото дело у нас – каза Анка Костова, Мениджър „ПР и спонсорство“ в ОББ. Антикварните пишещи и сметачни машини, стенните часовници, печатите, везната за злато, бюрото и пр. предмети са съхранявани години наред в клоновете на Обединена българска банка.“

Изложбата „Зад вратите на трезора на ОББ“ е второто поред събитие с което Обединена българска банка взима участие в НОЩ/Пловдив. Миналата година гостите на фестивала имаха удоволствието да се насладят на „НЕ/ПОЗНАТИ“ – прецизна и изискана сбирка от непознати творби на познати български художници.

„Зад вратите на трезора на ОББ“ и „НЕ/ПОЗНАТИ“ са плод на близо петгодишните съвместни усилия на служители на Банката, експерти и реставратори, които описват, заснемат и реставрират предметите от всички клонове на финансовата институция. Инициативите се осъществяват по повод 25 години ОББ.

Експонатите от изложбата „Зад вратите на трезора на ОББ“, както и от „НЕ/ПОЗНАТИ“, може да разгледате на официалния сайт: www.ubbcollection.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина