Актуално

Новият филм на Михаел Ханеке “Щастлив край” на София Филм Фест в Пловдив днес

Фестивалът в Lucky Дом на киното продължава с пълна сила. От 16:00 часа можете да гледате “Луната на Юпитер”, продукция на Унгария и Германия. Млад имигрант е прострелян, докато преминава нелегално границата. Ужасен и шокиран, раненият Ариан придобива дарбата да левитира. Хвърлен е в бежански лагер, но е изкаран от доктор Габор Стерн, който иска да печели от необикновената му тайна. Преследвани от разярения директор на лагера, бегълците се впускат в търсене на пари и безопасност. Вдъхновен от изключителните сили на Ариан, Стерн започва да вярва в един свят, където чудесата могат да бъдат търгувани за дребни суми…

В 18:15 часа е началото на “Песента на скорпионите” – една история за страстна любов, отмъщение и спасителната сила на песента. Според древна легенда ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, убива човек до 24 часа. Отровата на скорпиона вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова.

Късната прожекция от 20:30 часа е на новия филм на Михаел Ханеке “Щастлив край” с участието на Изабел Юпер и в селекцията на Кан. Артистичният майстор на семейната вина и отчуждението, Михаел Ханеке, рисува портрета на изолирани членове на семейството, на измамници и привилегировани и на една внучка, която е прекалено млада, за да споделя желанията на дядо си. „Щастлив край” е сатиричен кошмар за буржоазния европейски елит – жесток, брилянтен и безмилостен като халогенна светлина. Филмът е грабващ като сатанинска сапунена опера. Една династия на изгубени души.

Билети може да намерите на касата на киното или онлайн на kinolucky.com или на boxoffice.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина