Актуално

Новият балкански проект на великолепния Теодисий Спасов за първи път в Пловдив

BACE QUARTET забиват в Петното в петък

Image title
Новият музикален балкански проект на великолепния Теодосий Спасов ще дебютира в Пловдив тази седмица. Супер бандата BACE QUARTET за първи път под тепетата в петък на сцената в клуб Петното. Общото, което събира тримата музиканти – Васил Хаджиманов от Сърбия, Александър Петров от Македония и Теодосий Спасов от България, е дълбокото познаване на традиционната музика на техните страни. Музикантите са силно повлияни от джаза, съвременната и електронно-акустична музика. Заедно те създават свят от звуци, където авторската музика и импровизацията се сливат. Композициите им са смесица от балкански мелодии и хармония,  изпълнена с джаз и ориенталски ритми. Програмата, която ще видим в Петното ще бъде представена предния ден в Скопие, а на следващия – в София. Цената на билетите е 12 лева.

Васил Хаджиманов е сърбин – пианист и композитор, който в момента живее в Белград. Учил в престижния джаз колеж в Бостън Бъркли Колидж три години, две години след това той свири на различни Ню Йоркски сцени с различни музиканти. Васил е изключителен музикант, смесващ по чудесен начин традиционните балкански мелодии с би-бопа. В момента той е един от най-добрите джаз музиканти на Балканите.

Александър Петров е македонски перкусионист и композитор. Oще от 12- годишна възраст, Александър свири на тъпан, традиционният барабан на страната му, и взима участия по концерти.  Сега живее в Париж, където се среща с различни джаз музиканти, които допринасят за погледа на музиканта спрямо музиката, която твори. Удивителен музикант, който композира и представя иновативни ритми и интересна музика.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина