Подтепето

култура

13 Апр, 2018

Нови три банди в програмата на HILLS OF ROCK 2018

Шведската  SABATON, американците от DOPE и британците THE RAVEN AGE забиват на феста

Нови три банди ще се включат в най-големия музикален фестивал в България HILLS OF ROCK 2018. Шведската хеви метъл банда SABATON ще оглави първия ден. Българските фенове на групата, ще имат възможност да я видят и чуят на живо на 20 юли на Гребната база в Пловдив с уникално шоу, включващо размазващ звук, сценични ефекти и пиротехника.

Американците DOPE ще разтърсят феновете на 21 юли. Те ще излязат на сцената около 21 часа, точно преди JUDAS PRIEST. Английската банда THE RAVEN AGE ще замени ANTHRAX, като специален гост на концерта на IRON MAIDEN на 22 юли.

Фестивалът HILLS OF ROCK 2018  се провежда за втора поредна година, като част от програмата на „Пловдив 2019“ - Европейска столица на културата.

Очаквайте съвсем скоро информация за още изпълнители, които предстои да видим тази година на фестивала.

SABATON (Швеция)
SABATON, съдадена във Фалън, Швеция, от години е сред най-атрактивните групи на големите европейски фестивали, и свири в препълнени стадиони пред стотици хиляди фенове. Групата основава и собствен фестивал Sabaton Open Air. Последният албум  „The Last Stand” (2016) е наистина невероятно попълнение към дискографията на SABATON. Текстовете на песните винаги са били изключително важна част от творчеството на групата. Класиките им 'Ghost Division', 'Uprising', 'Soldier Of 3 Armies', 'No Bullets Fly' и '40:1', са се превърнали в метъл химни на съвременното рок поколение.

DOPE (САЩ)
Сензацията DOPE съчетава в себе си креативност, индивидуалност и сила да провокира слушателите. Бандата има шест албума, а тази година се очаква да излезе и новият им проект Blood Money, Part 2. DOPE имат огромна фен база, и са една от най-успешните актуални метъл групи.

THE RAVEN AGE (Англия)
THE RAVEN AGE е създадена в Лондон през 2009. Бандата е свирила на една сцена с много от големи имена в рок и метъл музиката. През 2017 излиза и дебютният им албум Darkness Will Rise. THE RAVEN AGE, заедно с TREMONTI, ще бъдат специални гости на концерта на IRON MAIDEN в третия ден на HILLS OF ROCK 2018.

  • 13 Апр, 2018 | Fan
    Добре че няма да свирят лайнарите от ренегат
  • 13 Апр, 2018 | Сдъвкани и изплюти завалиите, пък се стараят все пак
    Щом дотук изпаднаха горките - как да не им изкупя белетчетата, а? С какви стотинки ша си купят ... DOPE
  • 13 Апр, 2018 | БандА? Банд? Разликата е в БАНДИТИТЕ
    Ингилизационната мисия в Града напредвует - накуцвайки... Сульо, БАНД (или "бенд" по чярпанското произношение, според което ФАНАТИК, фанатичен привърженик не се произнася ФАН едносрично както е по американЦки, а ФеН / СКеНЕР и т. н.) е музикален състав (БигБанд!). Докато БАНДАта е организация на БАНДИТИ. "Бандата" е лошава, майна! Не плащайте на ... БАНДа!
Още от рубриката "култура"

Подобни новини

01 Юли, 2018

Нито едно свободно легло в Пловдив по времето на Hills of Rock 2018

Местата в хотели около града също са на свършване

И свободни дивани няма

Близо месец преди старта на HILLS OF ROCK 2018 в хотелите и местата за настаняване в Пловдив няма свободни стаи, показа проверка на Под тепето. Във второто издание на рок феста, който ще се проведе на 20,21 и 22 юли на Гребния канал, ще се включат 55 участници – 32 чуждестранни и 23 български групи, а публиката ще наброява десетки хиляди.

За  динозаврите от JUDAS PRIEST(21) и IRON MAIDEN  (22) пристигат фенове не само от цяла България, а и от различни континенти. Хиляди гости от чужбина са направили резервации в хотелите на града под тепетата още преди няколко месеца. Хостелите също са запълнени до краен предел ...

» повече