Актуално

Нимфоманката 2 довечера на София Филм Фест в Пловдив

Лоша прическа и Правете хумус, не война още в програмата за днес

Киномаратонът в събота включва три заглавия, които няма да ви разочароват. От 16:15 часа можете да гледате ЛОША  ПРИЧЕСКА. Джуниър е на 9 години и има „кофти коса”. Той иска да я изправи за снимката си в училищния годишник, за да стане като модерен поп-певец, което не се харесва на майка му Марта. Колкото повече се старае да изглежда добре и да накара майка си да го обича, толкова повече тя се отдръпва. В един момент момчето е притиснато до стената и трябва да вземе болезнено решение. ЛОША  ПРИЧЕСКА е личната история на едно 9-годишно дете, сблъсъкът му с живота и трудният му път, белязан от нетърпимост.

Вечерните прожекции започват отново в 18:30 часа с  ПРАВЕТЕ ХУМУС, НЕ ВОЙНА. Режисьорът Тревър Греъм всяка седмица в дома си в Бонди Бийч спазва ритуала по приготвяне на хумус от нахут, лимонов сок, чесън и тахан. Когато през 2008 г. избухва „Войната за хумус” и обичайните заподозрени Израел, Ливан и Палестина отново са в конфликт – този път за правата над хумус, – Греъм изпитва глад за новини. Но в тази битка няма войници, куршуми или танкове. Само нахут и хумус. Правете хумус, не война е хумористичен поклон пред най-известното ястие от нахут, преплетен с личната история на Греъм за превръщането му в „хумус трагик”, за баща му и за двете жени в живота му, които споделят голямата му кулинарна страст.

В 20:45 часа можете да гледате втора част на провокативния филм на Ларс фон Триер НИМФОМАНКА. Тя проследява проследява главната героиня Джо (първо Стейси Мартин, а после Шарлот Генсбур), която на средна възраст губи удоволствието от секса и се отдава на мазохизъм, заплахи и насилие. Джо продължава да разказва историята на единствения си слушател, но докато сексът в първия филм е представен като детска игра, сега вече напомня на самоналожено наказание. Джо продължава да преследва опасното вълнение от секс с непознати, оставяйки детето си само през нощта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина