Nasimo нарисува локомотив на БДЖ

Култура Новини

Машината ще пътува от утре, спира и в Пловдив

Най-влиятелният български графити артист Nasimo изрисува локомотив на БДЖ. Железницата ще представи подвижното произведение на изкуството утре, когато то ще замине от Централна гара София към Бургас. Изцяло изрисуваната машина ще пътува за първи път с бързия влак № 8613 от столицата до морския град, след което ще бъде включвана в съставите на различни композиции, които пътуват в страната. Ще спира и в Пловдив, разбира се. Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат.

Своеобразното произведение на изкуството на знаковия стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата стратегия на дружеството за отдаване на площи с рекламна цел. Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа. Локомотивът ще бъде композиран на първи коловоз още в 11:30 ч., за да могат желаещите да го разгледат и да се снимат с него. Композицията за Бургас заминава в 13:20 ч.

Познат на поколения под артистичния псевдоним “Nasimo”, Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници.

Във своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради.

Насимо е светъл пример за роден артист, който въпреки неблагоприятните условия за развитие на талант от неговия ранг, той продължава да живее и твори в България, постигайки впечатляващи резултати, дори за световната художествена сцена.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.