Актуално

Най-награждаваният български филм „Урок“ и „Водачът“ с Томи Лий Джоунс в LUCKY – Дом на киното

Дългоочакваният български филм „Урок“ – събрал най-много награди от всички нашенски ленти през 2015-а година по целия свят може да гледате от петък в Лъки – Дом на киното. Продукцията на Кристина Грозева и пловдивчанина Петър Вълчанов се завърта по кината след като вече бе харесан от престижните селекции на филмовите фестивали в Торонто (Съвременно световно кино) и в Сан Себастиан (за Нови режисьори). „Урок“ разказва историята на учителка в малко българско градче, доведена до финансова безизходица, която прави отчаяни опити да се спаси, а след това – да се пребори с моралните последствия от решенията си. В ролите може да видите Маргарита Гошева, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов и др.

Най-новият филм с Томи Лий Джоунс, който можеше да гледате и на София филм фест – „Водачът“ също се завърта по екраните на арт-киното на Пловдив – Лъки. Актьорът, който е и сценарист, и режисьор на лентата, разказва тежката история на жена в Дивия запад, натоварена с тежката задача – да придружи три жени, изгубили разсъдъка си през опасни територии докато намерят подслон. Филмът е екранизация по роман на Глендън Суортаут от 1988-а година, а критиците го описват като едновременно лирична, стряскаща, странно забавна и мрачно сериозна история. Главната роля изпълнява Хилари Суонк, а Томи Лий Джоунс играе престъпник, който се включва по-късно в приключенията.

В седмицата от 15 до 21 май все още може да гледате и руския хитов „Левиатан“, както и забранения в страната американски „Дете 44“. По екраните в Лъки все още може да видите и най-касовият финландски филм със Самюъл Джаксън – „Голямата плячка“, веселият, но странен „Диви истории“ с продуцент Педро Алмодовар, българските „Буферна зона“ и „Потъването на Созопол“, шведският „Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието“, както и красивият филм на Вим Вендерс „Солта на земята“.

Всяка събота и неделя може да гледате и детски филми на промоционални цени – за този уикенд Лъки – Дом на киното предлага „Гнездото на дракона“ на 2D и 3D, „Епоха на животните“, „Астерикс: Имението на боговете 3D”, „Пчеличката Мая“, „Бамзе и градът на крадците“, както и „Снежната кралица 3D”.

Цени на билетите (можете да ги купите на касата в киното или онлайн на boxoffice.bg):
Понеделник – четвъртък – 5 лв
Петък – неделя – 6 лв
Цена за детските филми (ДФ) – 2 лв. за деца, 4 лв. за възрастни

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина