Актуално

Най-екстремното Колело на смъртта под купола на цирка в Тракия (ГАЛЕРИЯ)

Цирк "Колозеум" с представления от днес в Пловдив

Забавленията са много и пъстри – клоунада, фокуси, въздушен трапец, дресура на коне, хула хоп, кучета, гълъби, камерунски козички, лама алпака, котки и камили

Шапитото на цирк „Колозеум“ е разположено на най-новата локация за представления в район „Тракия“ срещу магазин „Форум“. Циркът ще радва пловдивчани от 7 до 17 юни, включително. Освен най-бързото и екстремно "Колело на смъртта“, забавленията, които очакват посетителите, са много и разнообразни.

„Подарете на децата си и на детето във Вас усмивки и красиви спомени под шапитото на цирк „Колозеум,“ призовават артистите. Ще видите: клоунада, фокуси, дресура на коне, хула хоп, дресура на кучета, гълъби, камерунски козички, лама алпака, дресура на котки, въздушен трапец, дресура на камили.

Цирк „Колозеум“ е създаден през 2006 г. от младия, второ поколение цирков артист, Момчил Колев, който се завръща в България за кратка ваканция, след три годишно турне с най-големия цирк в САЩ – Ринглинг Барнуим енд Бейли. Тържествената премиера пред публика е на 30 март 2007 г. в Нови Искър, в присъствието на доайените на цирковото изкуство Марио Валдемар Малеволти и Георги Кехайов.

Програмата на цирка е съставена изцяло от български артисти от най-високо ниво. Момчил и Лукреция влагат цялата си енергия, желание , талант и инат, за да оцелее творчеството им в България. След много перипетии и трудности от различен характер те успяват да разработят и наложат името „Колозеум“, като цирк с традиции и качествена програма с участие на нови атракциони всеки сезон, и не на последно място с народни цени на билетите.

От 2010 г. циркът често раздава безплатни талони за вход на всички деца от детските градини, за да предостави възможност на всяко дете от ранна възраст да опознае и обикне цирковото изкуство, без това да тежи на семейния бюджет в този момент на криза. Традиционно организират и благотворителни спектакли за деца, лишени от родителска грижа и хора с увреждания.

Момчил и Лукреция вярват, че циркът е забравено изкуство от много българи и искат да го възродят и разпалят обичта у тези, които вече не го помнят или малчуганите , които изобщо не са го познавали. В спектаклите на цирка вече гостуват и чуждестранни артисти, но все още повечето са добри български артисти, на които се дава поле за изява, за да бъдат оценени.

Циркът набляга и на дресурите на различни видове животни, защото именно те предизвикват най-голям интерес у децата. Дресурите на коне, понита и уникалния акробатичен номер върху коне, наречен падедю, изпълняван от Лукреция и Момчил са създадени от баща ѝ Марио Малеволти, отдал живота си на работата в цирковото изкуство като акробат и дресьор. Той подкрепя начинанието на младите и ги окуражава в трудните моменти. Сега предава уменията и познанията си в дресировката на животни на дъщеря си Лукреция. Тя е артистичен директор в цирка и освен с дресури се занимава с акробатични номера върху коне. Започнала е цирковата си кариера с парфорсна езда, преминала е към хула хоп върху галопиращ кон, била е първата и за сега единствената жена изпълнявала соло джигитовка. Първа представя номера въздушна гимнастика на воали пред българска публика.

"Скъпи сънародници, не бъркайте думата "цирк" с нещо грозно и пошло! Възпитайте у децата си обич и уважение към цирка, защото той е истинско, чисто, с рискове и неподправено изкуство, а изкуството е храна за душата. За да се убедите, заповядайте под купола на цирк Колозеум," призовават още Момчил, Лукреция и артистите. 

Билети се продават на касите на цирка от 6 до 17 юни включително. Работно време на касата: от 10:00 до 13:00 ч. и от 15:00 до 18:00. Събота и неделя: от 14:00 до 16:00 ч. Цените на билетите са от 7 до 10 лева за деца и от 12 до 15 за вързрастни. За деца до 2 год. вкл. вход свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина