Актуално

Най-дългият музикален инструмент в света ще огласи Дома на културата в Пловдив

Алпийски рог с дължина близо 5 метра открива IX Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща”

Неопитното око и ухо може да не открива общото между Операта в Сидни и Градския дом на културата в Града под тепетата, но общо има. В двете културни институции гостуват световно признати музиканти от цял свят. Броени дни ни делят от едно такова изключително събитие за любителите на музиката в Пловдив.   

На 17 май на сцената на ГДК „Борис Христов” Международният фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” – носител на сертификат за качество „Европейски фестивал 2017-2018” – ще представи уникален концерт. Алпийски рог с дължина близо 5 метра в ръцете на прочутия изпълнител на този инструмент Аркадий Шилклопер и изумителният виртуоз  Сергей Накаряков, наричан „Паганини на тромпета” са солистите на това забележително събитие. Техен партньор е елитният ансамбъл „Софийски солисти” под диригентството на маестро Пламен Джуров.  Така IX-ото издание на Международния фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” отново дава заявка за силен старт и още по-силен сезон.

Аркадий Шилклопер е признат за един от най-добрите изпълнители в световен мащаб на атрактивния, дълъг близо 5 метра, алпийски рог, като същевременно е забележителен валдхорнист, композитор, аранжор и импровизатор. Свири дори от покрива на грандиозната опера в Сидни, Австралия – събитие, което се превръща в медийна топ новина.

Сергей Накаряков е един от най-великите тромпетисти на нашето време.

Още за музикалните звезди, които се очакват на откриващия концерт на фестивала вижте в КАПАНА.БГ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина