Актуално

На опашка за театър

Огромен интерес към „Сцена на кръстопът” още с отварянето на фестивалната каса

Дълга опашка се изви пред касата на Драматичния театър тази сутрин, когато пуснаха билетите за спектаклите от програмата на фестивала „Сцена на кръстопът”. Нетърпеливи пловдивчани се подредиха в колона още преди официалното отваряне на касата в 10 часа, за да си осигурят достъп до избраните заглавия от Сцената. А изборът в 21-вото издание на есенния театрален форум е повече от богат. Билети се продават и онлайн чрез сайта на Пловдивския театър, както и на касата на Куфарчето в Мол Пловдив. А очакванията за огромен интерес от страна на публиката се оправдават напълно.

Фестивалът ще предложи на публиката под тепетата изключително силна програма с най-добрите заглавия от националния афиш. Откриването на 10 септември от 19 часа в Голямата зала на театъра е с премиерата на Пловдивската драма „Руски мармалад. PostChekhov” от Людмила Улицка. Режисьор е Владимир Гурфинкель, а ролите изпълняват Стефан Попов, Маргита Гошева, Анелия Ташева, Добрин Досев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Милена Георгиева, Радина Думанян, Красимир Василев, Елена Атанасова. Вторият фестивален ден също ще изкуши феновете с премиера на трупата под тепетата – на Камерна сцена от 19.30 часа е спектакълът "Момчето от последния чин" от Хуан Майорга.  Режисьор е Крис Шарков, познат на публиката с "Куклен дом" – представление, донесло три номинации за Икар на Пловдивската драма.

Общо 20 представления на Голяма и Камерна сцена ще предложи програмата на "Сцената". Ще се насладим на изпълненията на най-големите актьори. На фестивала ще гостуват "Цимбелин" на Лилия Абаджиева и Плевенския театър, "Саломе" на Диана Добрева и театър "Българска армия", „Еквус“ на Стайко Мурджев и Младежкия театър, „Разговори с мама“ на Театър 199 със забележителната Меглена Караламбова. Ще гледаме и "Последното изкушение“ на режисьора Веселка Кунчева и „Мнимия болен“ – две представления на Народния театър. Ще ни гостуват Театър „София“, Столичният куклен театър, трупите на Хасковския и Сатиричния театри, казват организаторите. Пловдив ще  посрещне и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Львов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина