Актуално

Музикален бонус за пловдивчани – не един, а два Гала концерта ще изнесе Балканският младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE

Още една чудесна новина в най-меломанските дни на юли в Града под тепетата: Не един, а два Гала концерта ще изнесе блестящият Балкански младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE в Пловдив.

Първият ще бъде тази вечер – 22 юли, от 19 часа на Римския стадион с диригенти Любомир Денев – син и Димостенис Фотиадис (Гърция). За втория концерт на 23 юли от 19 ч. специално от Германия пристига Кавалджия № 1 на планетата Теодосий Спасов, който ще свири като солист на младежкия оркестър. Теодосий Спасов ще предостави специално за това музикално събитие своите авторски творби "Балканска песен" и "Цигански танц". 

Проектът “Младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE”, дело на фондация „Музикартисимо“, е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се осъществява с подкрепата на Фондация “Пловдив 2019”. Входът е свободен.

Важна забележка: при неблагоприятни метеорологични условия вторият концерт, на 23 юли, на „Балкански младежки симфоничен оркестър PROGRESSIVE” ще се проведе  с един или два часа по-късно или ще бъде преместен в аулата на НУМТИ „Добрин Петков”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина