Актуално

Международни артисти показват идеите си за Адата

Творческа среща с артисти от България, Япония, Германия и Великобритания ще се състои на 13.06.2018 (сряда) от 17.00 до 21.00 часа в пространството на СКЛАД в Тютюневия град. Събитието е четвърто поред в рамките на ADATA AiR –  програмата за творчески резиденции на фондация „Пловдив 2019“. Срещата има за цел да представи идеите за художествени проекти на различни артисти, свързани с града, реката и остров Адата като се потърсят мненията и впечатленията на пловдивчани.

От 17.00 часа в поредицата от представяния тази сряда участниците и гостите в дискусията ще се запознаят с работата на Митко Митков (България /Германия) и Шо Хасегава (Япония/Германия) и курираната от тях pop-up изложба, представяща автори от творческата сцена на Хамбург. Час по-късно в разговорите ще се присъедини интердисциплинарният артист Габриел Бърч от Великобритания, който ще представи свое изследване за неформалните институции и идеята, която ще пресъздаде на острова през 2019-та.

Англичаните Тони и Сандра Столърд  представят от 19.00 часа своята експериментална скулптурна инсталация наречена 'Seed'. Тя е създадена с различни медии включително светлина по време на двуседмичния им престой в Пловдив и е предварителен проект за по-голяма работа, която ще включва керамика и светодиоди. Идеята се развива като инсталация в Тютюневия склад, която се основава на културната история на Пловдив, особено на древната култура и нейното наследство съпоставени с модерността и съвремието. В основата ѝ стои семето /seed/ като символ на началото на разнообразни форми на живот в природата и културни прераждания.

ADATA AiR е проект на Фондация „Пловдив 2019“, реализиран в партньорство с Гьоте-институт България и Полски институт в София. Програма ADATA AiR е един от основните акценти в програмата на Пловдив за 2019 г. Работата и участието на резидентите в нея създава допълнителни възможности за партньорства и взаимодействия на местно ниво, както и значително  разнообразяване на културния климат в града, което е една от основните цели на програмата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. „…идеите за художествени проекти на различни артисти, свързани с града, реката и остров Адата като се потърсят мненията и впечатленията на пловдивчани…“ МНЕНИЯТА ПРЕОБЛАДАВАТ ДА ОСТАВИТЕ МАРИЦАТА НА МИРА, ДА СИ ПРИБЕРЕТЕ ЦУНАТИТЕ ТВОРЧЕСКИ ГОНОРАРИ + КВАРТИРНИ + ПЪТНИ + ДНЕВНИ ЗА СМЕТКА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА (ЧРЕЗ ЕВРОПА) И ДА СЕ РАЗКАРАТЕ ОТ ГРАДА. БУДАЛИТЕ СЕ СВЪРШИХА.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина