Актуално

„Любовта е лудост” идва в Пловдив

Киноманите в града ще имат удоволствието да видят 14 филма, в това число едни от най-актуалните европейски и световни заглавия за тази и изминалата година

За трети пореден път кинофестивалът „Любовта е лудост“ ще гостува в Пловдив. Домакин ще бъде Lucky Дом на киното, а програмата не изменя на добрата традиция и обещава качествено кино за всички предпочитания.

От 15 септември (този петък) до 24-и, киноманите в града ще имат удоволствието да видят 14 филма, в това число влизат едни от най-актуалните европейски и световни заглавия за тази и изминалата година. От последната роля на Мел Гибсън в екшъна „Кръвен баща“, с който фестивалът ще приключи, до номинирания за три Оскара „Джаки“ на Пабло Лараин с участието на Натали Портман.

Особен акцент е тазгодишният носител на Оскар за чуждоезичен филм „Търговският пътник” на иранския режисьор Асгар Фархади. Филмът разказва за младо семейство, чийто дом в Техеран е разрушен, както и за последвалите обстоятелства. Прожекцията ще бъде в събота, 23 септември от 21:00 ч.

Пловдивчани ще могат да видят и филма на Джон Мадън „Мис Слоун“, за който актрисата Джесика Частейн получи изключителни отзиви от критиката, които за пореден път я направиха сериозен претендент за Оскарите. Одри Тоту се завръща и тази година, този път във филма „Съдбовна нощ” – история за спасяването на един театър. Филмът, спечелил Голямата специална награда на журито в Кан за 2017 – френският „120 удара в минута“ на режисьора Робен Кампийон също ще бъде част от програмата.

За доброто настроение на зрителите ще се погрижат руската комедия „Кухня“, както и предложенията от Франция и Испания „Изгубени в Париж“, „В легло с Виктория“ и „Нашите любовници“. Фестивалът започва на 15 септември от 19:00 ч. с прожекция на филма „След теб“със Сергей Безруков в главната роля.

Цената на билетите ще бъде 6 лв.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина