Актуално

Лятна академия за дизайн се открива в Кючук Париж

Читалище „Тракия – Пловдив -2008“ приема международния форум НОУ ХАУ ШОУ ХАУ и потегля от Кючука до Париж

Лятна академия за дизайн НОУ ХАУ ШОУ ХАУ ще бъде открита официално на 2 юли в в читалище „Тракия – Пловдив -2008“ в Кючук Париж. Международния форум за креативно мислене Know-How/Show-Ho ще изследва потенциала на квартал Кючук Париж, като част от програмата на „Пловдив- Европейска столица на културата 2019“. Темата на академията е „От Кючука до Париж“, а отправна точка на изследването е читалище „Тракия – Пловдив -2008“.

Академията стартира на 2-ри и ще продължи до 7 юли с работилници, в които организаторите заедно с хората от района и местни производители  ще събират данни и истории за квартала, свързани с използването на различни машини и материали, които да използват в процеса на работа по обновяване на читалището и неговата материална база.

Водещи на работилниците ще бъдат холандския пространствен дизайнер и архитект Елмо Вермяйс и продуктовите дизайнери от българското Студио Тухла – Ростислав Димитров, Владимир Кирчев и Захари Радев

Проектът “Know-How Show-How“  ще продължи и през 2019 г. отново в пространството на читалище „Тракия – Пловдив -2008“. Тогава ще бъдат реализирани и най-добрите идеи от тазгодишното издание на академията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина