Актуално

Лъки Синема отново отваря врати

Класики на Бондарчук, Лебедев и нови ленти в панорама на руското кино

Image title
Панорама на руското кино стартира на 24 ноември в кино „Лъки синема“, което  отново ще отвори врати за  ценителите на седмото изкуство. На откриването ще бъде прожектиран филмът „Горещ сняг“, който връща във времето на Втората световна война Лентата разказва за един епизод от най-героичните битки срещу нацистите в покрайнините на Сталинград, за подвига на една артилерийска батарея, която застава на смърт и не пуска танковете на Майнщейн, които идват на помощ на окръжната групировка на Паулус.
Филмът по едноименния роман на Шолохов – „Те се сражаваха за родината“ на Сергей Бондарчук също е в програмата на форума. В лентата от 1975 година ще видим Василий Шукшин, Вячеслав Тихонов и самият Бондарчук. Темата отново е епичната Сталинградска битка. Малко стрелково подразделение под командването на капитан Сумсков получава заповед: под огъня на вражеската авиация и артилерия да се обезпечи преминаването на съветските части през Дон.
Историята за безсмъртния подвиг на млади момичета и за любов – това е „Рябинов валс“. Продукцията е тазгодишна и е режисирана от Алена Семьонова и Александър Смирнов. В продължение на три дълги години вчерашните ученички обезвреждат минни полета на земя, освободена от немско-фашистките завоеватели. В тези трагически условия ярка и кратка любов завладява Полина и Алексей. Какво ги чака утре, никой не знае. Филмът е основан на реални събития и факти. Панорамата продължава до 28 ноември.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина