Литературен салон Spirt and Spirit стартира с Никола Терзийски

Култура

Издателство Жанет 45 и Литературен салон Spirt and Spirit  представят първото издание в новата година на литературния формат за срещи със съвременни български автори Литературен салон Spirt and Spirit с първи гост Николай Терзийски. Той ще участва в разговор за дебютния му роман "Отлъчване". Модератор на срещата ще бъде Александър Секулов. Събитието е тази вечер (9 януари) от 19 часа в клуб Петното на Роршах при вход Свободен.

Иван Кулеков пише за романа:

"Четенето на "Отлъчване" е като кръвопреливане. С всяка страница в читателя навлизат кръвни клетки от друг живот, от друго време, от друг свят, просмукват се в тялото му и стават негов живот, негово време, негов свят. И негова кръв. Има едно изречение, което минава през мозъка, но засяда като тромб в сърцето: "Знаем, че сме заложили щастието си, за да спасим смисъла си." То е в корена на всяка дума в този жестоко красив роман, сърцето спира да бие, докато го преглътне, но после знае защо отброява секундите. Единствено условие човек да приеме историята като своя, е да е от нейната кръвна група.

Кръвната група на "Отлъчване" на Николай Терзийски е българска и влива мощната си магична енергия във възраждащата се българска духовност."

Споделете ни във:

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.