Актуално

Летящите грузинци със суперспектакъл в Пловдив

Балет Сухишвили хвърчат под тепетата на 30 ноември  
                                                 
Image title
Еин от най-известните танцови ансамбли на планетата- грузинският балет Сухишвили, ще предизвика истинска буря в Пловдив на 30 ноември. Летящите грузинци, както ги наричат по света, включиха града ни в българското си турне, а билетите за спектакъла вече се продават като топъл хляб. Според Вашингтон пост, Сухишвили е най-добрият ансамбъл в света, поставил рекорд в „ Ла скала „ ,  с безпрецедентните 14 биса.
Българските зрители са първите, които ще видят новата, уникална програма на  Летящите грузинци.
Image title
Спектакълът, който ще види пловдивската публика е уникален поради факта, че е поставен от основателите на трупата Нино Рамишвили и Илико Сухишвили преди 60 години и възстановен в този му вид едва преди година от внука им Илико Сухишвили младши (главен хореограф на балета).
На сцената ще излязат 50 танцьора и 10 музиканта. За мащабната и пищна  продукция са подготвени 600 автентични грузински костюма – ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на „летящите грузинци” – сабите и ножовете са изработени от стари грузински майстори. Спектакълът ще продължи над два часа. Организатори на турнето са хората от екипа на Дегрис Ивентс.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина