Актуално

Кукленият театър излиза на улицата за 65-годишнината си

Стартира юбилейното двадесето издание на фестивала „Двама са малко- трима са много“

Image title
Кукленият театър излиза на улицата за 65-ата си годишнина. Това ще се случи в проекта   TheatAir с програма на открито, който ще е част от юбилейното двадесето издание на фестивала „Двама са малко- трима са много“. Запазващ духа на кукления театър, в неговите най-разнообразни и причудливи форми, фестивалът тази година ще прелети над град Пловдив с една особена скорост – на крилете на въображението, прибавяйки още една година към мисията си да променя града, обявяват от театъра юбиляр. Събитията на открито, на различни локации из града, ще включват шествия на кокили, акробатични номера, зрелищни гигантски кукли, впечатляваща клоунада, „живи статуи”.

TheatAir е нов модул към фестивала „Двама са малко – Трима са много”, насочен към спектакли, пърформанси и атракции, извън конкурсна програма, в открити обществени и знакови градски пространства . Богат, както с културното си наследство, така и с хората си, Пловдив ще разкрие и още един потенциал, бъдейки за няколко дни домакин на живо, пулсиращо и емоционално общуване на открито между творци от различни области и държави, и жителите и гостите на града. Европа изобилства от подобни “open air” прояви, които дават онази непосредствена свобода в общуването с изкуството, която в годините води до изграждането на истински стойности и цели в поколенията, допълват от Кукления. За феста идват трупи от Холандия, Русия, Уругвай, Испания, Нова Зенландия. На улицата ще се представят и няколко БГ трупи, сред които пловдивския театър Хенд.

„Двама са малко- трима са много“ стартира официално на четвърти септември с „Вграждане“ на Държавен куклен театър – Пловдив. В официалната конкурсна програма влизат спектакли на театри от Словения, Босна и Херциговина, Австрия, Русия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина