Актуално

Кристална лира за концерт от „Дни на музиката в Балабановата къща“

Камерен ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Маестро Пламен Джуров бяха удостоени с престижната награда за спектакъла, в който си партнираха на Златната и Платинената флейта

Поредното признание за Международния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" дойде с първия ден на  ноември. Камерен ансамбъл "Софийски солисти", с диригент Маестро Пламен Джуров, получи престижната награда "Кристална лира" на Националните награди на Съюза на българските музикални и танцови дейци за върхово постижение в оркестровото изкуство. Отличието е присъдено за концерта им – откриване на VIII-то издание на МФ "Дни на музиката в Балабановата къща" 2017 със солисти Emmanuel Pahud и Mario Caroli.

Припомняме, че спектакълът се състоя в Дома на културата „Борис Христов” на 10 май за него специално пристигнаха соло флейтистът на прочутата Берлинска филхармония Еманюел Паю, наричан още „Кралят на флейтата” и “Флейтист Номер 1 в света” – блестящият италиански флейтист Марио Кароли. Партньор на знаменитите музиканти на сцената бе елитният камерен ансамбъл „Софийски солисти” под диригентството на проф. Пламен Джуров.

За събитието се говори дни наред още преди то да се случи. В музикалните среди на цяла България тема № 1 бе концертът на Краля на флейтата, за който, както предрекохме, ще се говори още дълго. Музикалният спектакъл привлече всички родни флейтисти от четирите края на страната, а и дузина от чужбина.

Под тепето ви направи съпричастни с този концерт, припомнете си в статиите по-долу. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина