Актуално

Красимир Доков на премиерата на “Раци” в Пловдив

Image title
Актьорът Красимир Доков ще присъства на премиерата на новия филм на Иван Черкелов „Раци” в Пловдив на 26-и февруари. Доков ще се срещне с киномани в Лъки Синема. По същото време премиерата на “Раци” ще върви в още в десет други салона из цяла България. Филмът ще се прожектира едновременно в Пловдив, Нова Загора, Казанлък, Варна, Русе, Свищов, Силистра, Севлиево, Монтана, Плевен и Благоевград.
Историята в „Раци” ни среща с двамата приятели Доката и Дебелия, опитващи се да изкарват прехраната си със случайни занимания и така се оказват въвлечени  в криминалната борба на две враждуващи бизнес групировки. Вкопчени като раци в примамките, които всекидневието непрекъснато предлага, героите сами определят съдбата си – изпълнявайки безобидни на пръв поглед поръчения, двамата приятели се озовават накрая един срещу друг.
В главните роли са популярните млади актьори Филип Аврамов и Валери Йорданов, а ролите на бизнесмените, които се  намесват случайно, но фатално в живота им, са изиграни от Рангел Вълчанов и Николай Урумов. Участват още Евгения Баракова, Красимир Доков и Слава Дойчева.
Световната премиера на „Раци” се състоя в рамките на състезателната програма на Московския международен филмов фестивал през юни 2009 г. Впоследствие филмът бе селектиран за участие в редица престижни фестивали по света, сред тях Карлови Вари, Сеговия и Мадрас. В София филмът бе показан единствено в рамките на Киномания.
В “Раци” Иван Черкелов остава верен на своя авторски почерк, който го очерта като един от най-самобитните режисьори на съвременното българско кино. Анкета на вестник „Култура” от 1993 г., в която участват 200 български критици, постави неговия дебют „Парчета любов” (1989) сред десетте най-добри български филма на всички времена, а  „Обърната елха” (2006), реализиран в съавторство с Васил Живков, беше окачествен от пресата като „филмът, върнал международния престиж на българското кино”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина