Актуално

Копчетата стават мартеници

Градът отбелязва 1 март на площада пред Общината с тържествена програма и работилници

Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в град Пловдив ще декорират в бяло и червено част от седалките, които пловдивчани наричат „копчетата“ пред сградата на общината. Арт акцията е посветена на 1 март и ще бъде на редицата седалки до дървото, което вече е окичено в червено-белите символи.

Програмата на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“, посветена на празника, започва в 10 часа в сряда. От 11 ч. майсторите от Колектив за национална шевица и орнаментика „Росица Чуканова“ към НЧ „Алеко Константинов – 1954“ Пловдив ще направят демонстрация за изработване на оригинални мартеници. Всички, които желаят, могат да се включат в демонстрацията и да изработят собственоръчно мартеници, като за целта на място ще бъдат осигурени всички необходими  материали.

В 11.30 часа представители на всички пловдивски читалища ще раздадат на пловдивчани и гости на града мартеници, изработени специално за празника в ателиетата към читалищата.

Всички желаещи могат да си направят селфи и фотографии пред дървото с мартеници и на пейката, декорирана от талантливите майстори от Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

В галерия „Занаяти“ на ул. „ Д-р Вълкович“ 3 може да видите и прекрасната изложба – базар на  ръчно изработени мартеници – уникати от членовете на Регионална занаятчийска камара – Пловдив, за която екипът на КАПАНА.БГ пръв ви разказа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина