Актуално

Конкурс за млади учени в програмата „Град и публични пространства“ на НОЩ/ Пловдив

Градски трансформации, литература, театър, концерти, видео прожекции се включват още в програмата в емблематични градски пространства  през двата фестивални дни на 12 и 13 септември

Огромно градинско монополи, обрисуване на стена с общите думи в балканските езици, арт базар, университетски театър, прожекции, концерти и изложби са сред основните акценти в една от петте програми на тазгодишното десето юбилейно издание на „Нощ на музеите и галериите“, Пловдив – програмата „Град и публични пространства“. Тя съдържа над 30 събития на емблематични пловдивски локации в градска среда, които ще се случват през двата фестивални дни на 12 и 13 септември.

Ключовите проекти в програмата „Град и публични пространства“ целят да трансформират или разтълкуват градската среда на Пловдив в нов културен контекст. Един от акцентите в нея е проектът Me/TheCity в сътрудничество между холандския режисьор Йост ван Веен и българския композитор Петър Дундаков, който опакова публично пространство в звук и картина чрез прожекции на сградата на ОП „Радостни обреди“. Проектът Графонетика на филолога Даниел Ненчев пък събира международни графични артисти, които ще обрисуват стена в центъра на Пловдив с общите думи в балканските езици.

Повече прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина