Актуално

Кои бяха филмите на 2016-та?

2016 г. беше силна за световното кино. Много заглавия бяха очаквани и любителите на 8-мото чудо с нетърпение чакаха да излезнат по кината. Доста от тях оправдаха очакванията, други разочароваха. От Оскарите, през боксофисите на Марвел и DC, до Междузвездни войни, годината беше бурна и до някъде скандална на кино индустрията. Някои от филмите се откроиха като съвременни шедьоври, а други бяха бум на забавление. Ето кои са и топ филмите на годината:

Завръщането

Макар че филмът с Лео ди Каприо излезе в края на 2015-та, премиерата му на българския пазар дойде на 22 януари 2016-та. Филмът беше обсъждан повече от допустимото, а така известната сага дали Леонардо ще вземе Оскар или не, беше в устата на всички киномани. Е, Лео най-после се окичи със статуетка за най-добра мъжка роля, а мненията, че не я заслужаваше точно за този филм, бяха много. Въпреки това, на филмът не му липсва добра история. Режисурата също е на ниво, а поддържащата игра на останалите актьори, особено на Том Харди, беше впечатляваща. Покрай филмът се създадоха и много лафове на ръмжането и влаченето по лед, убийството на животни и така прословутата мечка, с която главният персонаж се пребори.

Момичето от Дания

Блестящата драма на Том Хупър беше един от най-силните претенденти за Оскарите, като не пропусна да си тръгне с няколко награди от номинациите. С този филм Еди Редмейн постави името си сред „големите“, като доказа, че талантът и миловидното му лице са способни на много. Историята разказва за датски художник, който е първият мъж сменил пола си. След много вътрешни терзания и душевни борби, той успява да изпълни мечтата си, макар и за малко, показвайки на обществото, че не е важно какви етикети ти поставя, а какво ти криеш в себе си.

Дедпул

Със сигурност един от най-големите боксофиси не само за 2016-та, но и за всички години на кино индустрията. Супер героят на Марвел се превърна в любимец на феновете заради острият си, ироничен език, бягството от клишето на доброто момче, което иска да спаси света и неповторимият хумор на Райън Рейнолдс, който не виждаме за първи път като супер герой, но го виждаме в любимата му роля. До толкова, че по време на снимките е искал да задигне костюмът на Дедпул за лична употреба. Екшън комедията разби класациите по продажба на билети и издигна Марвел на едно друго ниво.

Х-мен: Апокалипсис

Определено 2016-та беше годината на филмите по комикси. И ако „Дедпул“ се увенча с лавров венец, то поредната част от иначе впечатляващата поредица за Х-мен, се увенча с лек провал. Твърде очакван филм за феновете на мутантите, но твърде незадоволителен. Слаб сюжет, сравнително слаба игра и за голяма жалост, много слаба вариация на Апокалипс – най-опасният от всички мутанти, който така жарко искахме да видим на големия екран. Лесно можем да кажем, че любителите на Марвел бяха разочаровани, особено след силната първа трилогия и няколкото добри разклонения на историята от последните години.

Star Wars: Силата се пробужда

В края на 2015-та – началото на 2016-та излезе поредната част от най-успешната сага за всички времена. „Междузвездни войни“ е филмът на филмите и цял свят е луд по него. Останалата част просто не го приема, но дори тя признава, че филмът е истинско попадение, което измени киното, още с излизането на първата част през 1977 г. За жалост „Силата се пробужда“ беше дупка в поредицата. Възможно най-слабата част от космическата история, с плосък сюжет, който силно наподобяваше „Нова надежда“, копирайки както сюжета, така и главните герои.

Rogue one: История от Междузвездни войни

И докато „Силата се пробужда“ не оправда очакванията, то Rogue one се оказа повече от добра. Сценарият, режисурата, операторското майсторство и играта на актьорите се върнаха към класическия стил на сагата – изпипани, смислени и запълващи част от пъзела, за която не знаехме нищо до сега. Филмът излезе по кината едва преди седмица и вече завладя феновете, които останаха крайно доволни от всичко изброено. 

Цялата статия може да видите на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина