Актуално

Клоун Катастрофа откри кукления фестивал (ВИДЕО и СНИМКИ)

Стоянка Кънева

Италианецът Андрея Феди, с артистичен псевдоним Клоун Катастрофа, оправда без да има вина прякоря си при откриването на  ХХII Международен куклено-театрален  фестивал “Двама са малко – Трима са много” & Theatair 2018. Неговото представление под стълбите до Джумая джамия днес след обяд даде старт на програмата на открито.

Клоунът представя 30-минутна импровизация на живо, подходяща за всички възрасти, където чрез фантазия, комичните ситуации следват една след друга до големия финал, когато Катастрофа се опита да влезе в гигантски балон. Проблемът дойде още в началото, тъй като се оказа, че бутилката хелий, която са му доставили е … изненада – празна!

Докато чакаше втора бутилка с газ Андрея забавляваше малки големи зрители със закачки, включвайки в шоуто и случайно преминаващите японски туристи.

Съвсем естествен скеч се получи, когато зад гърба му изникна човекът от Чистота, който обира боклука от кошчетата. Клоун Катастрофа не устоя на погледа му и започна сам да събира парчетата от спукани балони и да му ги носи.

Репортерът ни не успя да види Катастрофа се опита да влезе в гигантски балон, но Вие може да го направите на някое от следващите му шоута: на 6-ти септември от 16 часа на същото място, или на 5-ти от северната страна на Римския стадион, както и на 7-ми септември до Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина.

Фестивалът ще бъде официално открит тази вечер в сградата на Историческия музеи от 19 часа, а в 20 е шествието на актьорите от Театъра на огъня и сенките по Главната улица. Пълната програма на ХХII Международен куклено-театрален  фестивал “Двама са малко – Трима са много” & Theatair 2018 Ви представихме ТУК.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина