Актуално

Хилда пее евъргрийни за благотворителни каузи в Пловдив


Хилда Казасян представя благотворително тринадесет добре познати евъргрийни, интерпретирани по нов начин в кино „Орфей” на 27 септември. Аранжиментите от премиерния й албум Jazz & Me са дело на Христо Йоцов /ударни/, Живко Петров /пиано/, Михаил Йосифов /тромпет/ и Милен Кукошаров /клавишни/ – актуални имена на българската джаз сцена през последните години. „Ето, Summertime е една от особено популярните песни. Мисля, че намерих мой вариант, в който да я изпея и е абсолютно различен от всички версии, чути от мен до момента. Няма конкретна специфика, която да синтезира тези тринадесет пиеси – водещ бе моят вътрешен усет и възприятие.”, споделя изпълнителката. Сред заглавията са и стандартите “Fever”, “ “It Don’t Mean a Thing”, “Black Coffee”. Музикантите са приготвили истински балсам за душата на меломаните от 20 часа.

Концертът Jazz & Me е част от Седмица на благотворителността в Пловдив, инициирана от зам.-кмета Георги Титюков. Печалбата от билетите, както от още 10 събития в града, ще се разпредели от Общината за следните каузи: подобряване условията в два центъра за настаняване на деца от семеен тип „Майка Тереза“ и „Детска къща“, ремонт и оборудване на спортен салон в Кризисен център за деца, създаване на оранжерия за изграждане на трудови навици в Комплекс за социални услуги „Св. Георги“,  закупуване на Аутофрактометър за Очна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ и създаване на терапевтична зона за емоционална подкрепа на пациените в клиника по детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив. 
Любителите на хубавата музика и феновете на Хилда могат да допринесат за благотворителните каузи в Пловдив с билет за 10 лева от Билетен център пред Общината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина