Актуално

Какво ще направи ONE DANCE WEEK за Пловдив?

Директорът на фестивала Елианна Лилова: Градът има повод да празнува, защото през последните години започна с бързи стъпки да възвръща блясъка си и позицията си на културна столица
 
Директор ът на ONE DANCE WEEK Елианна Лилова застана пред КАПАНА.БГ, за да разкрие очакванията си около предстоящото седмо издание на фестивала и първото му в Пловдив. Младата дама говори за предстоящата градска промяна със стартирането на събитието утре, за формирането на Пловдив като център на съвременния танц, за програмата на Денс седмицата.
 

Предстои първото издание на ONE DANCE WEEK в Пловдив. Как градът ще промени фестивала и как фестивалът ще промени града?

Определено въпросът „Как фестивалът ще промени градът“ е доста по-лесен. На 
първата част на  въпроса бих могла да отговоря след фестивала, когато видя с очите си какво се случва. Качествените фестивали са изключително хубаво явление за всеки град, защото го оживяват, водят нови публики, променят цялостното възприятие за него в позитивна посока.Тук разбира се не бива да пренебрегваме и чисто икономическите ефекти, които тези събития имат за града.  Какво ще направи ONE DANCE WEEK за Пловдив? На първо място в града идват изключителни танцови компании от Европа, Америка и Азия. На второ място се надяваме, че поради разположението на Пловдив, фестивалът ще привлече публика не само от София и града под тепетата, но и от други български градове, чиято публика до сега не е имала достъп до това изкуство. Това е изключителна възможност за фестивала да се срещне с почитатели на съвременния танц от различни места и да ги срещне помежду им. Друго нещо, което безспорно ще се случи в града, е обмен между професионалисти, което е от изключителна важност за развитието на българската танцова сцена. Сътрудничеството между фестивала, АМТИИ и пловдивската танцова компания ДУЕНДЕ със сигурност ще съдейства за развитието на местната танцова сцена.

Цялото интервю прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина