Актуално

Какво да правим в Пловдив през уикенда (21.09 – 23.09)

Градът е пълен с фестивали

Този уикенд ще се взрем един в друг, ще празнуваме със снимки и ще слушаме качествена музика

21 септември  

Hills Banquet – Втори рожден ден

В празничния уикенд пивоварна Hills ще отпразнува втория си рожден с двудневен маратон. Със силен старт на 21.09 партито обещава да бъде пивко, весело и вкусно. Очаквайте много изненади и новости. Програмата включва музика, турове, забавления, хапване и много позитивно настроение.

Цялата програма по часове и дати може да намерите на Facebook страницата на събитието, както и подробни указания как да стигнете до мястото на провеждане: https://www.facebook.com/events/677909395874145/

Пивоварна Хилс                                                                  

Местност „Ленищата” 459, Перущица

15 часа

ONE DANCE WEEK: #minaret на Omar Rajeh | Maqamat (Ливан)

Войни, конфликти, разруха. Всеки ден наблюдаваме отблизо или отдалеч как загиват хора и градове, идеи и култури. Какво можем да направим? Способни ли сме да променим нещо? Заемаме ли позиция? Или просто обръщаме гръб?

#minaret ни провокира да си зададем всички тези въпроси.

#minaret e реакция срещу унищожението на древни градове като Алепо и неговата “душа” – историческото минаре на 1 000 години на Голямата джамия. Днес от паметника е останала купчина руини.

За да ни събуди от ступора. Защото войната е нещо, с което не трябва да свикваме.

Предпремиерата на #minaret на звездния хореограф от арабския регион Omar Rajeh ще открие 11-тото издание на ONE DANCE WEEK. Българската публика ще има възможност да види спектакъла само седмица преди световната му премиера на фестивала Romaeuropa в Рим. 

Дом на културата „Борис Христов”

19:30 часа

Imelda May at the Roman theater        

Пленителната ИМЕЛДА МЕЙ ще се представи за първи път пред българската публика на 21 септември в Античния театър в Пловдив. Преди нея, на вековната сцена ще излезе НИЯ – ГЛАСЪТ на БЪЛГАРИЯ!

Едно от главните имена на съвременната британска сцена през последното десетилетие ще долети в България с бомбастичните музиканти от своята банда за един супер концерт в Античния театър.

В Пловдив ще видим на живо не само новите песните, но и предишните хитове, които я направиха толкова голяма – рокабили и суинг сензацията 'Johnny's Got A Boom Boom' (2008) и ‘It's Good To Be Alive’ (2014).

Античен театър Пловдив

20 часа

Есенен панаир на занаятите в Стария град

В рамките на празниците на Стария град се открива и традиционния есенен панаир на занаятите. В това издание водещият модул е пленер „Кукли”, в който майстори от цяла България ще изработят кукли  от различни материали: вълна, плат, царевична шума, прежда и др, които ще бъдат дарени на деца лежащо болни в детското отделение на УМБАЛ Свети Георги гр. Пловдив

Стария град

Концерт на Kan Wakan         

Зад артистичния псевдоним Kan Wakan седи един млад българин, който все още не е токова познат в родината си, но пък е един от новите бисери в големия музикален свят. Георги Линев е композитор, свири на куп инструменти, продуцент. И един от най-талантливите артисти, които в момента творят в Лос Анджелис. Дебютният му албум Moving On се качи до номер 37 в класацията Billboard Heatseeker Albums.  На работата на Kan Wakan ревюта посветиха  Rolling Stone и The Independent UK. Георги Линев е  автор на музика за трейлъра на сериала „Игра на тронове”, свирил е на живо Arctic Monkeys. И тепърва започва да създава своята история.  

Небет тепе

21:30 часа

22 септември

22 септември – Ден на независимостта

Ден на независимостта тържествено ще се проведе на пл. "22 септември" пред храм "Св. Неделя".

Sons Of Apollo & Orchestra Live

Виртуозите SONS OF APOLLO идват на върха на славата си в България!!! Новата американска прогресив метъл супергрупа ще свири в Античния театър в Пловдив на 22 септември 2018 (събота) в рамките на световния музикален форум Sounds Of Thе Ages 2018.

Шоуто им в Пловдив ще бъде наистина УНИКАЛНО за цялото турне, защото само в него супергрупата ще излезе на вековната сцена на Античния театър и с оркестър.

Във втората част на концерта, SONS OF APOLLO ще представят заедно с музикантите от Държавна опера Пловдив под диригентството на ЛЕВОН МАНУКЯН серия световни хитове, които ще бъдат избрани от феновете им в официално онлайн допитване. При това изсвирени по виртуозен начин. 

Античен театър

19 часа

5 години в снимки

Известният пловдивски фотограф Pink Tsonk празнува пет години от сбъдването на една от  мечтите си, а именно фотографията. 

Първите 55 човека, които посетят събитието ще имат възможността да получат ръчно направени черно-бели, аналогови принтове с големината на пощенска картичка като подарък.

За коктейлите и напитките са се погрижили от бар „Пощата”, а цялото събитие ще премине под формата на сбирка на приятели.

Бар „Пощата”

20 часа

23 септември

Eye Contact Experiment Plovdiv 2018

Какво ли е то – притихване и споделяне на минута визуален контакт с друг човек. Не е страшно, може да е малко неловко в началото, а може и да разцъфти в широка усмивка и топлота, радост, приятелство.

Събитието се организира в цял свят и за 2-ра година в Пловдив. Надсловът е „Къде отиде човешката връзка? Споделете 1 минута визуален контакт, за да разберете…“ Част е от The World's Biggest Eye Contact Experiment 2018: Global Event, като вашето участие ще помогне да изпратим глобално послание за мир и човешка връзка на 22-ри и 23-ти септември 2018г. 

Площад „Съединение”

18  – 20 часа

22-ри МЕЖДУНАРОДЕН ТЕАТРАЛЕН ФЕСТИВАЛ "СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ"
 

ТЕАТЪР 199 „ВАЛЕНТИН СТОЙЧЕВ“
„ЧАМКОРИЯ“ 
по романа на Милен Русков
сценична адаптация  Явор Гърдев, Захари Бахаров
режисьор  Явор Гърдев
художник Светослав Кокалов
в ролята на Бае Славе  Захари Бахаров
фотограф Стефан Ненков Щерев

Времетраенето на спектакъла е  130 мин. с антракт
Постановката е подходяща за лица на 16 +

Голяма зала Драматичен театър

19 часа.

Източник: Lostinplovdiv.com

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина