Актуално

Какво да правим в Пловдив от 30.01-01.02

Отваря врати най-новата камерна зала в града под тепетата, избор от много комедии, филми и изложби 

30 януари

„На лов за спомени“ с Пенчо Чуков

„101 рецепти за по-приятно и весело преживяване по време на снимки и 3-те големи тайни на добрия пейзаж". Пенчо Чуков, с неповторимото си чувство за хумор, ще ни разкаже част от своите истории свързани с любимия му жанр във фотографията – пейзажа. В един лек и забавен тон ще се потопим в тайните на добрия пейзаж… и страхотните преживявания.

Отсреща
19 часа

31 януари

КЪСО КИНО: филмите на Андрей Волкашин

Като за старт на една цяла година Късо кино в Club Fargo са избрали нещо силно: първия и последния филм на режисьора Андрей Волкашин. Заповядайте във фантазния свят на Андрей, чиито филми се открояват с ярък собствен стил и авторова позиция.

Клуб Фарго
19 часа
Вход свободен

Оскарите в музиката

Много смях и чудесно настроение очаква зрителите с изпълнения на наградените с Оскар музика и песни от филмите „Красавицата и звяра“, „Аладин“, „Мръсни танци“, „Flashdance“, „Джеймс Бонд“, „Армагедон“, „Роки“, „Междузвездни войни“,“Д-р Живаго“, „Властелинът на пръстените“, „Извънземното“, „Кръстникът“ и много други.

Мултимедийният концерт-спектакъл ще припомни и най-смешните гафове, случили се по време на церемонии по връчването на наградите Оскар.

Дом на културата „Борис Христов“
19 часа

Горката Франция

Една мъглива есенна парижка сутрин, под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и мириса на току-що изпечени кроасани и засвирват спирачки на такси… Виктор Табуре, търговец от френския град Лимож, пристига в Париж да посети сина си, Мишел Табуре, в квартирата му, за да му съобщи, че майка му е избягала с чичо му в Алпите. Едничката надежда на господин Табуре е да получи разбиране от сина си. Но вместо разбиране, на Виктор му предстои да получи поредната изненада в живота си – новината, че синът му е хомосексуалист. А запознанството на Виктор с „приятелката” на Мишел – шармантния Жозе Пилет, прави този момент драматичен за героите и два пъти по-комичен за публиката.

Това е една комедия за сблъсъка на поколения, сексуална ориентация, ценности, идеали и любов. Любов в различните й форми и измерения…

Дом на културата „Борис Христов“
19 часа

1 февруари

Колко празно е междузвездното пространство?

Средното разстояние между звездите в Галактиката се оценява на около 7 светлинни години, но пространството между тях съвсем не е празно. То е заето от вещество, което наричаме междузвездна среда, която съставя малка част от масата на цялата Галактика. Междузвездната среда има ключова роля в глобалните процеси на Галактиката, като раждането и еволюцията на звездите, рециклиране на звездното вещество чрез глобален кръговрат, даващ живот на нови поколения звезди – това са само щрихи, подсказващи за сложен състав, структура и физика на междузвездната среда. Кои са основните фактори, определящи тази сложна физика? Каква е ролята на гравитацията и турбулентността в тези сложни процеси? Как изследваме молекулярните облаци в Галактиката? Какви са характерните за междузвездната среда плътности и температури и можем ли да ги сравним с тези на планетата Земя? Това са някои от въпросите, върху които ще се фокусираме в предстоящата лекция.

Регионален природонаучен музей
18 часа

Не е истина – Stand-Up Comedy Show

Двама от най-добрите комици на групата гостуват в Пловдив! Заповядайте на едно шоу, посветено на куриозните ситуации в живота! Ще чуете истории, които са се случвали на всички и такива, които не се случват на никого! Кючуков и Флаш са приготвили най-забавните истории от своя живот! Елате да се забавлявате на една изключителна вечер, изпълнена с много смях и добро настроение.

Basquiat Cafe & Bar
20.30 часа
Вход: 7 лв.

Концерт "Песните на Пучини", солист: Ивайло Михайлов

На 1 февруари фоайето на Областна администрация – Пловдив ще се превърне в най-новата Камерна зала в Града под тепетата. Първият концерт, с който ще даде старт на богата и наситена с културни събития програма, ще събере почитателите на Пучини, за да се насладят на един любим и доказан творчестки тандем – тенорът Ивайло Михайлов и пианистката Мария Калоферова. Концертът ще представи цикъла „Песните на Пучини“, а композициите, включени в настоящото заглавие, сами по себе си ще изненадат всички почитатели на композитора, защото са малко познати и стават обществено достояние едва през 1987 г., когато един от най-големите изследователи на творчеството на Пучини – Майкъл Кей ги публикува. Ивайло Михайлов ще представи песни за глас и пиано, които не са тясно свързани с театъра, но са предназначени за ценители, които намират удоволствието от изкуството в по-сериозната музика.

Областна администрация – Пловдив
18 часа

Тоскография от Алексей Кожухаров

Разказаната с фина самоирония, малко носталгия и много екшън артистично-музикално-еротична БИОГРАФИЯ на Петър Тосков, мощно допълнена с песни от неговата рок-фънк-поп ДИСК0ГРАФИЯ! На помощ в този разказ се появява и някоя друга черно-бяла ФОТОГРАФИЯ, за да придаде още по-изискан привкус на стилната СЦЕНОГРАФИЯ! Липсва само ХОРЕОГРАФИЯ, изпълнена от знойни девойки в пестеливо облекло. Но какво от това, след като на сцената е
ПЕТЪР ТОСКОВ!

Всъщност ТОСКОГРАФИЯ е много музика и смях, издържан в най-добрите образци на стендъл комедията!

Камерна сцена Тракарт
19 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина