Актуално

Йордан Камждалов дирижира „GENESIS ORCHESTRA” в Пловдив

„GENESIS ORCHESTRA” с артистичен директор и главен диригент Йордан Камждалов е в основата на нов концептуален културен проект, който обединява български инструменталисти на световно ниво, от десетки точки на света

Смелост. Визия. Добре огранизирана лудост. Всичко това – и още много – е нужно, за да посегнеш към последните ноти от душата на Волфганг Амадеус Моцарт. Гениален, претворяван векове наред и все още неразбран – именно с него започва проектът „Свобода в класиката“. 

„Requiem” от Волфганг Амадеус Моцарт е едно от най-сложните класически произведения и съкровението, с което поставяме началото на проекта „Свобода в класиката“.  „GENESIS ORCHESTRA” с артистичен директор и главен диригент Йордан Камждалов, и  хоровият формат на Музикалната Лаборатория за Човека с диригент Мая Василева, ще застанат на една сцена в новаторски проект от мащаб, непознат досега за класическата сцена в България. Проект, зареден с потенциала да стигне до всеки човек. 

      Как така „всеки човек“?

    Точно така – всеки. От любителите на класическата музика, до „хипстърите“, „аутсайдерите“, и всички, които някак сме нарекли… От чужденците, които вървят по улиците ни с любопитни погледи,  до възрастните хора, които копнеят за един по-вълнуващ ден… До експериментаторите, новаторите, мечтателите, до хората, които не търпят граници, както и до онези, „встрани от нормата“, защото като такива сме свикнали да ги виждаме… Това събитие ще достигне до всички, които пожелаят да бъдат част от него, благодарение на Livestream излъчване, организирано за първи път у нас на класическа сцена! Тази опция ще бъде предоставена безплатно на социални групи в затруднение и ще се предлага на достъпни цени, по-ниски от билетните, за всички останали зрители, които биха искали да се включат от всяка една точка на света!

       „Requiem” от Волфганг Амадеус Моцарт… 

     …е една фраза, която мнозина от нас са чували, без да подозират каква магична история стои зад нея.

     Началото на тази история е в далечната 1791г. Моцарт започва да пише фундаменталната си свещена погребална меса, или на музикален език – реквием. Докато го пише обаче, самият той споделя опасенията си, че не знае дали глътките въздух ще му стигнат да довърши започнатото… И действително, оставя своя „Requiem”… без край. Такава е съдбата на произведението и до днес – една история без край, която векове наред всеки, който слуша – дописва в съзнанието си… Точно това, по изцяло нов начин, ще се случи на

„GENESIS ORCHESTRA” с артистичен директор и главен диригент Йордан Камждалов е в основата на нов концептуален културен проект, който обединява български инструменталисти на световно ниво, от десетки точки на света. Част от този проект е и хоровият формат на Музикална лаборатория за Човека с диригент Мая Василева – селекция от гласове, устремена към певческата автентичност на самия човек.

Йордан Камджалов, който често бива определян като екстремен в идеите и безразсъдно смел в експериментите си на сцената, ще представи “Requiem” по съвсем нов и нечуван досега начин. Той ще посмее да разкаже Моцарт в сърцевина. А после, вероятно, някой някъде ще разказва, че е станал част от една лудост, която ще е обзела и него…

*Промоционалните билети за събитието на цена от 30 лв. (зона „А”, без запазени места) са вече в продажба чрез системата Epay-Go.

Билети можете да закупите и на всички каси на Easy Pay в София и страната.

Следете актуална информация за събитието във Facebook.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина