Актуално

Изчистен дизайн за новата галерия на „Гладстон“

Новата галерия ще бъде на два етажа и с кафене

Изчистен дизайн с малко декоративни елементи предлага проектът за бъдещата изложбена зала на улица "Гладстон" в Пловдив.  Тя ще бъде изградена на мястото на съборената постройка на Дружеството на пловдивските художници. Проектантският екип, ръководен от арх. Петкана Бакалова, е избрал типичните за галериите големи пространства – както в ширина, така и на височина. На места осветлението идва от оберлихт – остъклен таван. Оформен е и втори етаж с кафене с балкон.

Отвън дизайнът е малко по-разчупен. Входът също е акцентиран, висок и просторен. По думите на проектантите, все още се работи по вида и дизайна на фасадата, която може да бъде преобразена. Пред сградата се оформя и малко площадно пространство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

25 коментари

  1. Мстериозната Анка е разбира се Supa Bar, който блокира строежа на галерията, толкова месеца, колкото са необходими за преустроиството на новия локал. Духайте супата Снежанка и художничетата.

  2. Безразборна композиция. Липса на йерархия и цялостност между различните пространства. Нито чисто интровертна, нито чисто екстровертна сграда, някъде помежду – несигурна. Кафенето на вторият етаж? А зашо не долу – да е в пряк диалог с градската срега и пешеходния трафик и т.н.
    Доста шизофреничен проект – част мол, част технополис, част бензиностанция, част хотел от типа мутробарок. Честито!

  3. Нещо от 80те. Срам за Кмета. Така е с обществените поръчки. Изпусна си шанса (и Пловдив разбира се) да бъде уникален. Чакаме провала с площада. Бедни, бедни кмете, защо не си гледаш бизнеса , а се занимаваш с неща, които не разбираш

  4. Разрушихте една от най-хубавите обществени сгради в Пловдив. В нормална държава се прави всичко възможно, за да се инвестира в ремонт и адаптация на сгради с историческо значение, тъй като са ценни за града и за стратегията за развитието му като по-добро място за живеене.
    Срам за бъдещата Европейска столица на „културата“.

    P.S.
    Изчистен дизайн? Вие сериозно ли го виждате по този начин?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина