Актуално

Иван Добчев взе Икар за режисурата на Възвишение

Днешната вечер бе знаменателна за екипа на Възвишение и пловдивския театър въобще. В може би в най-тежката си година Драмата грабна една от най-важните статуетки от тазгодишните награди на Съюза на артистите-тази за режисура. Диригентът на спектакъла Възвишение Иван Добчев спечели приза в раздела Режисьор на годината. Той не успя да приеме лично наградата си, тъй като има ангажименти в чужбина. В Народния театър в столицата обаче бяха директорът на пловдивската Драма Кръстю Кръстев и драматургът Александър Секулов, които не крият задоволството си от заслужения триумф на може би най-обсъжданото сценично заглавие на годината. Триумфът щеше да е пълен, ако любимецът на Под тепето и публиката Красимир Асенов бе взел наградата в категорията Дебют на годината. Тя отиде у Тея Сугарева за режисурата на Робин на театър Възраждане.

Трупата на пловдивския театър отпразнува днешния Икар с ентото излизане на сцена в Пловдив. Екипът се събра след представлението в Дома на културата и вдигна наздравица за режисьора на спектакъла Иван Добчев. Като си пожела маестрото да работи отново под тепетата, в ремонтиран голям салон на Драмата.

Под тепето отново благодари на цялата трупа на пловдивския театър за преживяването Възвишение в тази огнена и пепелива година. Благодари на Иван Добчев, че остави сърцето си в Пловдив. Гордеем се с вас!!!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина