Актуално

Ивайло Христов: „Стъпки в пясъка“ е по истинска история

Image title
Срещнах Слави в Чикаго. Докато пиехме кафе, той ми разказа историята си. Тогава, съвсем на шега, му казах, че ще направя филм и шегата се случи. Това разказа сценаристът и режисьор на най-новия български игрален филм „Стъпки в пясъка“ – Ивайло Христов. Лентата бе излъчена предпремиеро за зрителите на пловдивската Киномания. На финала публиката реагира толкова емоционално, че стана на крака и ръкопляска поне десетина минути. Режисьорът явно не очакваше такива бурни овации, излезе на сцената и няколко пъти се поклони. Историята е за любовта между Слави и Нели, които на 6-годишна възраст си дават клетва да се оженят. Момчето обаче бяга зад граница, след като се оказва, че, докато е в казармата, любимата му е пристанала на техен приятел от ученическите години. Скита по света, а писмата, които пише, не праща, така че никой не вярва, че е жив. Когато обаче пада Берлинската стена, той се завръща у дома, за да открие, че неговото момиче може би вече е свободно.
„Малко сантиментално ми се стори в началото, но нещо ме грабна. Явно същото се е случило и със зрителите, като виждат оценката“, сподели продуцентът. Снимачният период отнел 6 седмици. Поради ограничения бюджет, да направят кадрите в Америка заминали само четирима души, плюс режисьорът Христов. Късметлията, естествено, бил главният герой Иван Бърнев. Ивайло трябвало да влезе и в ролята на звукорежисьор и хамалин. Затова пък намерили истински индианец, за да заснемат една от сцените в Юта.
Сега най-голямата битка ще е с разпространението. За мен е важно диалогът със зрителите да се състои, независимо дали са харесали филма или не, каза още Ивайло Христов. Официалната премиера ще е на 28 януари, като дотогава екипът ще трепери лентата да не се озове в мрежата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина