Актуално

Имелда Мей, Kan Wakan и съвременен танц довечера в Пловдив

Ирландската мегазвезда излиза на сцената на Античния, българската музикална сензация Георги  Линев с концерт на Небет тепе, а в Дома на културата стартира One Dance Week

Имелда МейМеко казано наситена е културната програма в Пловдив тази вечер. Публиката под тепетата ще се види в чудо, тъй като в града ще се случат три световни събития- два концерта и началото на седмицата на съвременния танц.

Хронологично маратонът стартира точно в 19.30ч., когато в Дома на културата ще бъде открит фестивалът ONE DANCE WEEK 2018. Основателят на съвременната танцова сцена в Ливан и един от водещите арабски хореографи в света на съвременните изпълнителски изкуства Омар Раджех ще представи спектакъла си #minaret, който е апел срещу безразличието към разрухата и представя една различна гледна точка към разрушаването на древния град Алепо в сирийския конфликт. Световноизвестният хореограф и неговата трупа обединяват танц, музика и дронове на живо за така нужното днес послание за мир и съпричастност. Само преди седмици #minaret на компанията Omar Rajeh / MAQAMAT бе показан за първи път при закрити врати пред професионална публика на международния форум Tanzmesse в Дюселфорд.

Точно в 20 часа ще светнат прожекторите на сцената на Античния театър, на която ще излезе актуалната мегазвезда на ирландската музика Имелда Мей. Тя идва и у нас, при това на върха на славата си. Вече е в Пловдив с бомбастичните музиканти от своята банда. Протежето на великия Джеф Бек, кралицата на рокабили и на джазирания блус, ще омагьоса взискателната българска публика с шоу, което ще се помни с години, обещават организаторите на събитието от радио "Тангра Мега Рок". Концертът е в рамките на световния музикален форум Sounds of The Ages 2018.

В 21.30ч., под звездите, на върха на Небет тепе, ще прозвучат първите акорди от новия проект на световната музикална сензация Kan Wakan. Зад артистичния псевдоним седи българинът Георги Линев, който е сочен за един от най-талантливите млади артисти, торящи в Лос Анджелис. Kan Wakan ще представи новата си продукция Phantasmagoria Vol.1 с фантастично шоу на Трихълмието.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина