Актуално

Художници пушат в галерията на Гладстон в знак на протест срещу условията вътре

Десетки откриха по зимни якета страхотна обща изложба Рисунка и Пластика

Именити пловдивски художници запалиха цигари в галерията на ДПХ на Гладстон в знак на протест срещу условията в арт пространството. Това се случи на откриването на страхотната обща изложба Рисунка и Пластика, събрала 30 от най-известните пловдивски автори. Майстори на четката пушиха в предверието на самата сграда с протестно послание към общината да помогне за ремонта на галерията. Тук е по-студено отвън, та спокойно можем да го приемем за дворно място. А в такова пушенето не е забранено. Да не говорим, че от покрива вали като при майски порой, коментираха жеста си творците. Първи папирос запали Станимир Видев, който е категоричен, че условията в галерията са абсолютно ненормални. Факт бе, че всички близо 150 гости на вечерта и много от участниците във вернисажа бяха увити във вълнажи като за поход в Пирин, а не като за Недялко Славов и Ангел Гешев си бъбрят върху пианото в мразовитата галерияоткриване на културно събитие. Това е положението. Изкуството ни топли, констатираха присъстващи на събитието.  

Въпреки клинча, събитието мина с много шеги и закачки, музика и срещи на стари приятели. Маестро Стефан Божков и писателят Недялко Славов коментираха с усмивки очарованието на младата художничка Лора Пармакова, докато Иван Шишков- Шишо обясняваше, че участва в изложбата с авторството на плаката за събитието. Димитър Чонов и Цвятко Сиромашки си бъбреха на тема пластика. А Моника Роменска напомняше, че „В началото бе рисунката”.  Погледите на гостите изучаваха детайлите в десетките великолепни творби. Посмъртно в изложбата участва с две свои рисунки и Кольо Карамфилов.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Лора Пармакова е абсолютна алкохоличка. Предложете и питие в 10.00 сутринта например и само наблюдавайте лицето и. След 20 секундна вътрешна борба се съгласява и успокоява. Жалко за хубавото момиче. 🙁

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина