Актуално

Хроникьорът на Пловдив с четка – Станимир Видев отпразнува двоен юблией с изложба (СНИМКИ)

Художник от София: Пловдив, шапка ви свалям! 

Галерия „Аспект“ се оказа тясна да побере желаещите да присъстват на откриването на изложба „60“ на Станимир Видев. На  чаша вино с много прегръдки и цветя Станьо, както го наричат многобройните приятели, приема дълго поздрави и комплименти за живописната експозиция, посветена на двойния му юбилей – 30 години творческа дейност и 2*30 житейска. Церемонията се състоя отвън, защото галерията не можа да побере публиката.

Художникът Орлин Атанасов, приятел на Видев от София, се изяви с възторжено слово за Града на тепетата: „Няма да говоря за Станьо, тук всички го познават и обичат! Искам да похваля града ви, аз съм софиянец. Всички знаете за „отношенията“ между двата града. Много ми се щеше Станьо да остане в София, той – не. Станимир без Пловдив не може да живее! Това, което ме шашва в града ви е, че Станьо 30 години живее само от своите картини в този град. На предишната му изложба тук бях свидетел как се разграби и имаше толкова хора, колкото пред зала България на голям концерт. Шапка ви свалям, Пловдив!“

„Пловдивчанин с всяка своя пора и до мозъка на костите си. Човек, който рисува цял живот, а основната негова тема е Пловдив и неговите особености. Силно експресивен, същевременно съвременен, за някои модерен. Само че аз не го виждам като мода, неговото изкуство, защото за мен модата винаги е била нещо временно, докато вечното изкуство е завинаги," каза по време на откриването колекционерът и галерист Димитър Инждов.

Картините с имена Джумаята, Филибето, Сахат тепе, Трихълмието … бързо се увенчаха с червени точки. Преди да отидете да попиете от техния дух и естетика, вижте галерията със снимки от празничното откриване и цялата статия в КАПАНА.БГ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина