Актуално

ГХГ посреща юбилея на Куклите

Градска художествена галерия-Пловдив и Държавен куклен театър-Пловдив Ви канят да съпреживеете „Няколко мига кукленост“ – изложба  сценография и плакати, посветена на 70-ия юбилеен сезон на театъра. Официалното откриване е на 02 септември(петък) от 17,30ч. на първия етаж в Залите за временни изложби на ул. „Княз Александър I“№15.

Кураторите Виржиния Петкова и Гергана Стаматова съвмество с театроведа Катерина Георгиева преобразяват галерийното пространство във вълшебно място, възкресяващо спомените за незабравими спектакли на Кукления театър през седемдесетте му творчески сезона. Изложбата може да се види до 12 септември.

Екипът на Кукления театър споделя: „Всичко започва с хората, с техния импулс – да се съберат, да създадат, да обгрижат, да вдъхновят, да се заиграят и да продължават да го правят. Истински, отдадено, влюбено, омагьосващо и заедно с другата магия, която е същностна брънка на кукления театър – силните, магични, ярки, привлекателни кукли. Героите, които остават верни на себе си, въпреки отлищото време, тези непримирими носители на театрална експресия – тях бихме искали да споделим с вас. Изложбата ще представи кукли, скици, фотографии и плакати на някои от емблематичните спектакли от зараждането на театъра през 1946г. до днес.                                               

Призмата на търсенията, на новаторството, на обикнатото решение, на проникновенията на режисьори, сценографи и актьори, показана през онези магичните, красноречивите – куклите на Куклите.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина