Актуално

Георги Дюлгеров се прощава с киното от Лъки

Режисьорът показва последния си филм Буферна зона на юбилейния София Филм Фест в Пловдив 

Носителят на Оскар Данис Танович идва под тепетата

Една от емблемите на българското кино Георги Дюлгеров ще каже сбогом на седмото изкуство в Пловдив на 23 март. Режисьорът ще се прости с голямата си любов като представи последната творба в бляскавата си кариера- Буферна зона в Lucky Дом на киното. С прожекцията ще бъде закрит стартиращия на 11 март  десети юбилеен София Филм Фест в Пловдив.

Да, това е моето прощаване с киното. Дойде време, годините тежат, имах много премеждия, време е да спра, каза на анонсирането на програмата на киномаратона днес Дюлгеров. С финалната си лента той ще направи поклон към всички режисьори, които са му повлияли и оформили като творец- Фелини, Бергман, Антониони, Тартовски. И разбира се Рангел Вълчанов- той е моят учител, вмъкна Дюлгеров. В лентата той работи с почти всички актьори, които са участвали във филмите му през годините. Главната роля е поверена на любимеца му- Руси Чанев. Големият артист ще играе режисьор, който пресъздава греховете си в сънищата си и чака да получи прошка. В ролята, разбира се, има и автобиографични елементи. Руси прави своята голяма роля. Той е артист от световна класа, подчерта Дюлгеров. Общо 58 актьора застават пред камерите в последния му проект.

София Филм Фест в Пловдив стартира на 12 март в Lucky Дом на киното. Пловдивчани ще имат шанса да видят 26 шедьовъра на най-големите световни майстори в момента. Това ще е най-добрият фестивал досега, категоричен е таткото на София Филм Фест Стефан Китанов. Десетото му издание под тепетата стартира с две прожекции- на българския Досието Петров на Георги Балабанов и ексклузивната прожекция на превзелия кино света руски филм Левиатан.

Повече може да прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина