Актуално

Футболна съдийка открива изложба

Майя Драгова подрежда 22 маслени платна в Новотела

mediacafe.bg

Image title
Заслужава си да видите креативността на един млад човек, който обича да пътува, любопитства за света и хората в него, а в същото време да се изявява като футболен съдия, и то жена. Днес от 18.00 часа в новотел Пловдив Галерия “Жорж Папазов”  открива изложба на 22 маслени платна на младата художничка Майя Драгова. Темата е Египет. В творбите си Майя Драгова пресъздава впечатленията от пътешествието си из страната- прекосила е Египет от Александрия чак до границатa със Судан на юг. “Екзотично преживяване, различно от всички предишни”, казва художничката. Картините й са почти като дневник на едно екзотично пътуване. Всички интригуващи гледки, които е видяла, е съхранила в картини.

За художника Майя Драгова:

Майя завършва живопис в Академията за изящни изкуства в Пенсилвания (САЩ), после АМТИИ “църковна живопис”. Участвала е в изложби в АМТИИ, Балабанова къща, Филаделфия и Калифорния. Стипендиант е на фондация “Елизабет Грийншилд”. Майя е медалист на Биенале на изкуствата в Япония, а спечелилата картина е показана в галерията за чуждестранно изкуство в София, след което я връща в Страната на изгряващото слънце.

Майя обича да рисува портрети и автопортрети, а в пейзажите й задължителнo има и фигури или поне намек за присъствието на човека или отпечатъка, който е оставил върху ландшафта. Човекът е най-интересното творение заради сложността си и съответно изисква най-голямо майсторство при изобразяването. Майя се занимава и с илюстрации- рисувала е над 10 детски книжки на трима различни автори.

За съдията Майя Драгова:

Майя се занимава активно и с футболно съдийство като асистент-съдия. Била e републикански съдия в женския футбол, като е достигала ниво В група при мъжете. Има и участие на международен турнир в Албена /жени/. Асистирала е на Атанас Узунов в ръководството на един от благотворителните мачове, които президентът Първанов организира и дори отменя гол на Бойко Борисов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина