Актуално

Фестивалът Electric Orpheus става част от програмата на „Пловдив 2019“

ComasummerРокендрол от Берлин, абстрактен поп от Швейцария, също психиделичен 60-ски поп, стилово богата селекция на винил и съвременен танц очакват посетителите на фестивала Electric Orpheus в рамките на предстоящото му септемврийско издание. От този септември събитието вече е част и от официалната програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Предстоящото издание на Еlectric Orpheus ще се състои на 9 септември 2017 г. /събота/ с начален час 17:00, в пространството на парк-лозе Вила Юстина. Освен качествената селекция на стилово и жанрово разнообразна програма от български и чуждестранни участници, отличителен маркер за предстоящи ежемесечните Еlectric Orpheus събития е реализацията им на алтернативни пространства в Пловдив и региона, с което проектът си поставя за цел развитието на локациите за градска култура.

Хедлайнер през септември е берлинското рокендрол трио Odd Couple, които летят от Берлин специално за фестивала след натоварено лято по сцените на Европа. Odd Couple са гаражно рок-психаделик-краут-стоунър дуо от Берлин, които на живо стават трио. През 2016 бандата издаде втория си албум Flügge през лейбъла Cargo Records.

Любителите на алтернативните музикални формати ще могат да чуят и швейцарското инди джаз дуо 2henning. Чрез своя абстрактен маниер дуото ще разчита на синтезатори, барабани, вокали и собствена визия за поп стилистика,  с което да насити пространството около Вила Юстина.

Любимците от гаражната рок банда Comasummer ще излязат от София, за да  допълнят феста със звукови пейзажи и умело балансирана смес от психеделик, шугейз, гаражен и пустинен рок. От София гостува и колективът Atom Theatre, който ще представи танцовия пърформанс “Невъзможност в най-чист вид / Фрагменти в движение” – работа, която изследва невъзможността като форма на надежда, копнеж, желание и същевременно като слабост, уязвимост, деструктивност. Телата на танцьорите се свързват в конструкции, търсят идентичност, изграждат перспективи и рисуват пространството.

Събитието няма да мине и без много танци. За изданието през септември гостуват едни от изявените колекционери на плочи и любители на качествения звук в България: Visitor Q и Pikebass. И двамата са добре познати в Пловдив като страстни изследователи на нови и стари издания. Ще чуем силна селекция от диско, фънк и хаус на 12 инчов винил от началото на 70-те години до наши дни. За подобаващия старт на вечерта ще се погрижи винаги еклектичното XRaydio.

Локацията Парк-лозе Вила Юстина е само на 25 километра от град Пловдив и ще предложи на своите гости освен качествена музикална селекция също и вина, паркинг, място за палатки, бар, кетъринг. Билетите са на цена от 20 лева на място и в системата на Е-Pay и ЕasyPay.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Какво ги бутате тези фестивали всичките в септември …и после нищо?Август и юли все едно бомба беше паднала и хайде сега 50 събития в един месец.Октомври и след това пак постарому….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина