Актуално

Една (не)забравена история

"Сестри Палавееви" се качват на сцената на театъра на 10 септември

Драматичен театър Пловдив подготвя няколко премиери за новия сезон. Една от тях е „Сестри Палавееви“, по едноименния роман на Алек Попов. По този повод, директорът на театъра и част от екипа на постановката, дадоха пресконференция днес в игралната зала на Дома на културата „Борис Христов“.

На събитието, авторът присъстваше заедно със своята съпруга Диляна Манева. Двамата си партнират по драматургичната структура на очаквания театрален спектакъл. Режисьорът Елена Панайотова също присъстваше, заедно с актьорите Алексей Кожухаров, Добрин Досев, Боряна Братоева и Мила Люцканова. Малко  по-късно към тях се присъединиха Ивайло Христов, Симеон Алексиев  и Антоанета Костова, която е костюмограф на спектакъла.

„Сестри Палваееви“ ще постави множество въпроси от сцената. Една от основните теми, засегнати по време на пресконференцията, бе обърканото младо поколение както по времето след края на Втората световна война, така и сега. Спектакълът с комедиен и сатиричен привкус, макар и обърнал поглед към миналото ни, ще бъде особено актуален и днес с темите, които поставя. За тези от вас, които не са запознати с романа, той разказва историята на група партизани, които не са искали да бъдат такива, но ситуацията ги заставя, а младите
 близначки Палавееви се озовават в центъра на събитията. В театралната постановка няма как да преповтори книгата, но…

Целия текст можете да прочетете в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина