Актуално

Джон Малкович е великият съблазнител в “Казанова вариации” в Lucky Дом на киното

В седмицата преди Свети Валентин любовта ще се настани и в Lucky Дом на киното. От 6 февруари можете да гледате премиерата на “Казанова вариации” с неповторимия Джон Малкович в главната роля. Филмът беше показан в Пловдив само веднъж предпремиерно на фестивала Киномания. Режисьорът Михаел Щурмингер залага на Джон Малкович в желанието си да пресъздаде последните дни от живота на легендарния Джакомо Казанова, едновременно със средствата на операта, биографията и киното. Филмът бяга от традиционната представа за биографично произведение, като съчетава в себе си  кино, музика, театър, литература и история. Създаден е по ръкописа “Историята на моя живот” от самия Джакомо Казанова и три от музикалните шедьоври на неговите съвременници Моцарт и Лоренцо да Понте. “Да живее свободата!” ще извика Казанова, преди да припадне в имението си и да бъде върнат към живота от мистериозна красавица.

Другите заглавия, които можете да гледате и тази седмица в Дома на киното са: безспорният фаворит с шансове за 5 Оскар-а “Теорията на всичко”, “Мордекай” с неузнаваемия Джони Деп, “Жокерът” с Джейсън Стейтъм, “Евърли” със Салма Хайек, “Магия в полунощ” на Уди Алън, “Съдилището” с Асен Блатечки, “Госпожица Юлия” с Колин Фарел и Джесика Частейн, “100-годишният старец, който скочи през прозореца и изчезна” и “Невидимата жена” за тайната любов на Дикенс.

Малките киномани пък ще се забавляват много с премиерата на „Овцата Шон“, от създателите на „Пиратите! Банда неудачници“. Приключенията на бунтарски настроената овца и нейните съмишленици, решили да избягат от скучната ферма ще разсмеят цялото семейство.

С пълна сила и много настроение продължава детският филмов фестивал и през този уикенд. Малките кино почитатели могат да гледат безплатно прожекциите, включени в него. Тази събота и неделя може да ги заведете на 3D заглавията “Рицарят Ръждивко” и “Малката голяма панда” или на “Пчеличката Мая”, “Муминтрол и преследването на кометата”, “Гладиаторите на Рим”, “Фреди грозника”.

Цени на билетите:
Понеделник- четвъртък – 5лв
Петък- неделя – 6лв
Детски филмов фестивал – безплатен вход за децата до 12г

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Жури от високопоставени представители на Посолството на Германия в България, Германската агенция за инвестиции и търговия Germany Trade and Invest, Института за пазарна икономика, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, ГБИТК и Консултативния съвет „Индустрия“ към ГБИТК определиха призьора – фирма „Рефан”.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина