Актуално

Две стихосбирки представят в НБ „Иван Вазов“

Премиерите на две книги на издателство „Захари Стоянов“ ще се състоят на 25 юни от 16.30 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

Иван Гранитски ще представи новата си стихосбирка „Стрелата на времето“, провокирана от библиофилското издание на художника Милко Божков „Ей, там“, съдържащо есеистични фрагменти, импресии и репродукции. „Стрелата на времето“ е книга за началото и края, за ежедневието, което се вмества във вечното и как вечното непрестанно оживява като ежедневно. В книгата много от стихотворенията са посветени на художници – Любен Зидаров, Иван Димов, Любен Диманов, Огнян Механджиев, самия Милко Божков.

Със стихосбирката си „Сянката на хоругвите“ Боян Ангелов  разкрива, че е носител и продължител на духовните послания на поети като Александър Геров, Христо Фотев и Андрей Германов. Неслучайно в самото начало авторът е поставил като програмно стихотворение, посветено на Александър Геров. В „Сянката на хоругвите“ поуката от мъдростта на древните е спасение от просташката врява на нашето ежедневие.

За книгата Иван Гранитски пише: „“В сянката на хоругвите“ е книга на силните, искрените, достойните и вълнуващи внушения“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина