Актуално

Два спектакъла на Сцена на кръстопът днес

Фестивалът Сцена на кръстопът продължава с две представления днес, едното от основната програма, другото от съпътстващата. Спектакълът „Честита съпруга“ от Петър Влайков на Хасковския театър ще се играе на камерната сцена в Драмата довечера, в 19.30ч. Текстът е с награда за дебют „Пегас“ от конкурса „Южна пролет“.  Сюжетът разказва за любовта и за присъствието на лъжата в ежедневието ни. Постановката е на Елин Рахнев, който казва за пиесата, че тя е сълза и смях, но „ще пуснете една сълза повече, отколкото ще се смеете

Половин час преди това, в Зуум сцената на театъра, ще можем да видим изключителното френско представление „Малък театър на края на света…Опус I". Входът е свободен. „Малък театър на края на света" е лаборатория за съвременен куклен театър на френската театрална компания „Театър дьо ла Масю – Езекиел Гарсия Ромеу". В Пловдив тя ще представи своя необичаен поглед към света.

Това е поетично представление за процеса на откривателство и писане. Съчетание на шоу, инсталация за кукли и съвременно изкуство, което се развива и пише с отминаващото време. Артистите определят жанра на спектакъла като широк театрален опит, в който екип/театрална компания се свързва около художествено изследване, целящо да сподели преживяното в творческия процес със зрителя.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина