Актуално

“Два дни и една нощ” на Братя Дарден – в неделя на София Филм Фест в Пловдив

“Белият бог”, “Приказка за самурая готвач: Истинска любовна история” още в Лъки

Неделята е ден за кино, особено, когато ви очакват цели три заглавия от фестивалната програма в Lucky Дом на киното. Следобедната прожекция започва в 16:15 часа с “Белият бог”, който грабна приза “Особен поглед” в Кан. “Исках да покажа, че хората и животните споделят една вселена. Единственият начин да се помирим е да се поставим на мястото на другия вид”, казва режисьора Корнел Мундруцо за филма си. Въведен е тежък данък върху смесените породи и много кучета са изоставени. Въпреки опитите на 13-годишната Лили да спаси своя четирикрак приятел Хаген, той също е изгонен. Опитвайки се да оцелее, Хаген се присъединява към банда улични псета, но бързо е заловен и изпратен в кучкарник. Почти изгубили надежда, кучетата ще се възползват от шанса да избягат и да въстанат срещу човечеството, а Лили е единствената, която може да спре неочакваната война между човека и кучето.

В 18:30 часа ви очаква японската “Приказка за самурая готвач: Истинска любовна история”. Безгрижният филм на Юзо Асахара възхвалява японската кухня с двойна порция комедия и романтика. Вдъхновен от действителен „готвещ самурай”, филмът разказва историята на едно семейство, което чрез готвенето преживява изпълнената с размирици епоха. Хару има страхотен вкус и отлични готварски умения. Майсторът-готвач на клана, известен като “самурая готвач” вижда таланта й и я умолява да се ожени за сина му, който счита работата в кухнята за позорна. Свекър и снаха ще трябва да обединят сили и да го научат да готви, за да поднесе храна за банкета в чест на новия областен управител….

Марион Котияр прави най-силното си и неподправено изпълнение във филма на Люк и Жан-Пиер Дарден “Два дни и една нощ”, който можете да гледате от 20:45 часа. Сандра има един уикенд да спаси работата си. Шефът на малката фабрика, където работи, е предоставил на служителите избор: или някой ще бъде уволнен, или никой няма да получи бонус тази година. Сандра наскоро се е върнала от болнични и затова тя ще бъде уволнената. Профсъюзният представител се опитва да й помогне, като убеждава началството да организира второ гласуване в понеделник сутринта, но Сандра ще трябва да спечели поне шестима от колегите си на своя страна. Не е лесно да поискаш от някого да се откаже от значителна сума заради теб, особено в тези тежки времена, а крехкото психично състояние на Сандра прави задачата й още по-тежка.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина