Актуално

Дуел закрива Черната кутия

Френският спектакъл Дуел ще закрие Черната кутия тази вечер. Майсторите на съвременния танц от – LES GENS DU QUAI COMPANY ще излязат на сцената в Градския дом на културата точно в 19ч., за да разпалят за последен път публиката на осмото издание на фестивала.

Спектакълът предлага едно пътуване в иконографията на дуелите в литературата и киното.  С  ярост  и  бдителност  пет  танцьори  създават  разнообразни  ситуации, основни или тривиални, но винаги весели и шумни. Танцът изобилства от чувство за хумор, но не се отказва нито от истинността, нито от експериментa с движението. Съвременният танц си играе с фикцията.

„Представлението пресъздава дуелите през вековете с невероятно чувство за хумор и насмешка. Дон Кихот не е далеч, театърът на Graпd Gиigпol също и ние сме в пристъп на смях от първия до последния миг на този спектакъл! Не мислите ли, че би било жалко да се  откажем и  отречем  от  това удоволствие?”, пише в рецензия известен световен критик.

Автор на това танцово събитие е Ан Лопес. Тя е родена в Париж и работи в Монпелие. Създава танцова компания " Les gens du quai" през 1998 г. заедно със Софи Жерар и Франсоа Лопес. Хореограф е над 12 спектакъла за компанията. През 2004 получава изключително престижната награда SACD New Choreographic Talent (dance/weЬ/Europe project) за спектакъла "Неизменно напред".

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина