Актуално

Дивият Запад идва в България!

Колко пъти сте чели за препускащи през прерията каубои или пък за индианци, които в своите типита пеят странни песни? Сигурно си спомняте героите от романите и приказките за Дивия Запад? “Каубои и индианци – в музика и стих” е американски спектакъл, който ще ви заведе именно там. На една сцена, зрителите ще могат да видят и чуят индианци от племето „Кроу” (Монтана), действащи каубои от Аризона и кънтри музиканти от Калифорния. 

Турнето в България включва няколко български града, а в Пловдив ще бъде на 24.10. в Зала на Общински съвет.

Всички гости ще имат възможност да се снимат и да се докоснат до героите, да им задават въпроси. Входът е свободен! За повече информация: www.americanshow.org, 

Интервю с Лили Друмева-О’Райли мениджър на спектакъла „Каубои и индианци в музика и стих”

Лили Друмева е певица, автор на песни, основен музикант и основател на кънтри групата Lilly of the West през 1996 г. Тя е продуцент и издател на деветте студийни албума на състава, организатор на европейски турнета, концерти и фестивали. Lilly of the West имат престижни награди за първи места от фестивали в Холандия и Съединените щати. От 20 години насам Лили Друмева е пионер и двигател на развитието на кънтри и блуграс музиката на Балканите. Тя е член на борда на Европейската и Световна Кънтри и Блуграс Асоциация, където представя Източна Европа. Лили Друмева е и музикален журналист с повече от десет години опит в медиите: БиБиCи, Ретро Радио, Радио София, Хоризонт, BBT, Радио Бинар. Специализирала е кънтри и блуграс музика в САЩ по програма “Фулбрайт”. Тя е и автор на книга „Настроение с Лили – музика в 50 теми”, в която описва автентични американски музикални жанрове: кънтри, блуграс, блус, суинг, рок енд рол и др.

Лили, откога се появи страстта ти към кънтри музиката?

За първи път чух „кънтри” в колата на баща ми в средата на 70-те години. Той имаше една любима касетка с хитовете на Кени Роджърс, Доли Партън, Уили Нелсън и Джони Кеш. Постоянно я въртеше. После като студентка във Виена, имах приятел кънтри-музикант, който ме научи да свиря на китара. Заведе ме на концерт на Емилу Харис и така се запалих. Започнах да си купувам дискове и да изучавам жанра. С годините кънтри музиката стана моя живот. В нея намерих себе си, своя стил и идентичност. 

Разкажи повече за артистите в шоуто?

Те са петима изключителни хора.

Хенри Рийл Бърд е индианец от племето „Кроу”. Той живее в щата Монтана и разказва мистични истории за своя народ. 

Гейл Стайгер и Ейми Окър са действащи каубои. Те живеят в ранчо в Аризона и отглеждат крави и коне. Пишат песни и поезия за живота си сред Дивата природа. 

Музикалният акомпанимент е на дуото Сам Майснер и Меган Смит. Те живеят в Сан Франциско – града на хипитата и свободното слово и пишат мелодични песни с алтернативни и интелектуални текстове, които отразяват живота в големия забързан град. 

Какво може да видим и чуем на сцената?

Хубави песни в кънтри стил, стихове и разкази от живота на каубоите, интересни истории от индианската митология. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина