Актуално

Десет филма тази вечер на „Филмови нощи във Филипополис“

Днес е специалният ден от програмата на „Филмови нощи във Филипополис“, в който ще се излъчват филми от престижния планинарски фестивал „Banff Mountain Film Festival“

Прожекциите ще започнат в 21:10 ч. и ще продължат до късно през нощта, като зрителите ще могат да видят едни от най-добрите спортни, природни и приключенски филми. Дисциплините в десетте филма, които ще бъдат показани, включват спийдфлаинг, парапланеризъм, ски, сърф, планинско колоездене, катерене и др.

Билети – на касата на кино „Орфей“ от 19:30 часа, както и онлайн на boxoffice.bg.

Banff Film Festival World Tour

Програма:

Iran: A Skier’s Journey, 2016, Канада, 12”, ски

Въпреки предупреждението да не пътуват до Иран, скиорите Чад Сайерс и Форест Куутср все пак решават да посетят тази страна. Там, те откриват комфорт, спокойствие и изненадващо готина ски култура.

Give Me Five, 2016, Франция, 11”, спийдфлаинг

Присъединете се към една луда френска група от пилоти по свободно падане, докато се опитват да изпълнят въздушна каскада в Шамони, която се случва веднъж в живота.

The Fledglings, 2016, САЩ, 26”, парапланеризъм

Като дългогодишни професионални алпинисти, които ядат, спят и живеят със спорта, Кедър Райт и Мат Сеал са свикнали да бъдат компетентни, да се чувстват комфортно и да са най-добрите в това, което правят. Но когато се заемат с парапланеризъм, играта става съвсем различна.

Tight Loose, 2016, САЩ, 9”,ски

Иън Макинтош, Дейн Тудор и Грифин Пост отиват дълбоко в планината Тордилло за едномесечно зимно пътешествие в бялата пустиня на Аляска. Целта им: да се катеря и да карат възможно най-масивните линии.

Metronomic, (Tour Edit), 2016, Франция, 5”, акробатика, музика

Високо над горите дьо Верден, умела комбинация от артисти и висококвалифицирани спортисти играят силно енергична симфония, посветена на риска. Това е химн, който съчетава визуалното изпълнение и съзерцателната поезия в чисто забавление.

The Accord, 2016, Исландия, 19”, сърф

Бидейки далеч от шума и суетата на тропическия свят на сърфа, принуждава Исландските сърфисти да привикнат към суровата среда, която всички те срещат – старият и непростим Северно Атлантически вятър.

Ace and the Desert Dog, 2015, САЩ, 9”, приключенски

За своята 60 годишнина, приключенския фотограф Ейс Кхвале се отправя на 60 дневен трекинг, през каньона на Юта, заедно със своето куче Чингиз Хан.

The Trail to Kazbegi, 2015, САЩ, 16”, планинско колоездене

Какво се случва, когато четирима авантюристи се насочат към една от най-дивите планински вериги в света с нищо друго, освен планинските си велосипеди и достатъчно храна, за да оцелеят в продължение на 10 дни? Самостоятелно финансирана мисия за планинско колоездене през най-високите части на Кавказките планини.

Poumaka, 2016, САЩ, 15”, катерене

С надеждата да изкачи неуловимата кула Пумака, американската боулдър шампионка, Анджи Пайн, оставя всичко, което знае, докато навлиза дълбоко във френската полинезийска джунгла с ветерана катерач и изследовател Майк Либеки.

Max Your Days, 2016, Канада, 4”, приключенски

Лятно слънцестоене на западното крайбрежие на Канада – възможностите са безкрайни!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина